Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

musaka od patlidžana i tikvica



To nije sve što sam trebala. Zaboravila sam poslikati sastojke za preljev, al eto, u žaru "borbe" ...

Patlidžane narezati, posoliti i pustiti da otpuste vodu i gorčinu.



Narezati tikvice i papriku.



Sve to ispeći na malo maslinovog ulja u grill tavi.





U međuvremenu, dok se sve to peče, izdinstajte luk i na njega ubacite mljeveno meso i malo salse. Dinstajte dok meso ne bude gotovo i začinite po želji.



I onda slažite: red patlidžana i tikvica,



pa red mesa, dok ne potrošite sve sastojke.



Za preljev sam umutila:

3 jaja
parmezan, kiselo vrhnje i malo vrhnja za kuhanje.



Sve sam prelila preko musake i stavila peći.



Budući su svi sastojci prije termički obrađeni, pekla sam vrlo kratko. Tek toliko da se zapeku jaja i vrhnje.



Kao što možete vidjeti, pećnica mi ne peče ravnomjerno, ali to nije umanjilo doživljaj.
Uspjela sam sačuvati tek komadić za sljedeći dan za ručak.



Za sve mi je trebalo oko sat vremena, možda nešto manje.

njami dobar vam tek

Post je objavljen 10.08.2015. u 19:59 sati.