Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

ROMI U POLIČNIKU BEZ PRAVNE OSNOVE UZURPIRALI ZEMLJIŠTE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ROMI U POLIČNIKU BEZ PRAVNE OSNOVE UZURPIRALI ZEMLJIŠTE



SHZ Podružnica Poličnik je sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražila od Općine Poličnik podatke je li Općina Poličnik uklonila kamp-kućice, odnosno sve objekte od 1 do 15 u naselju Poličnik na lokaciji predio Gladuša prema izdatom RJEŠENJU Općine Poličnik, od 08. siječnja 2015. godine.
Zemljište na kojem se nalaze kamp-kućice je u vlasništvu Republike Hrvatske, odnosno u vlasništvu društva Hrvatske šume d.o.o., a koje su uzurpirale osobe romske nacionalnosti.

U Odgovoru Općina Poličnik navodi da je zemljište na kojima se nalaze kamp-kućice u vlasništvu Republike Hrvatske, te da je stoga predmet na postupanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a ŽDO u Zadru navodi da su građanski odjeli ovog i Općinskog državnog odvjetništva u obradi imali sličnu obavijest te su poduzeli radnje radi pokretanja spora po društvu Hrvatske šume d.o.o. radi predaje u posjed nekretninama u vlasništvu RH, koje su bez pravne osnove uzurpirale određene osobe.

Mještani Općine Poličnik već mjesecima potpisuju peticiju zbog moguće zaraze stanovništva od ilegalnog boravka Roma na šumskom zemljištu na području između mjesta Poličnik i Suhovare koji nemaju adekvatne uvjete za stanovanje. Isti navode da su Romi prekršili čak tri zakonske stavke: imaju nelegalno prebivalište, nelegalni kamp te odlažu otpad na divljem i nelegalnom odlagalištu smeća. Mještane je strah da od toga smeća ne dobiju zarazu jer se ono nalazi u blizini njihovih kuća te ne žele devastaciju prostora.

Iz priloženog je vidljivo da se zakoni u Hrvatskoj ne poštivaju i da su Hrvati žrtve sudbene vlasti po nalogu "političara" u Hrvatskoj.
Zakonom ne mogu riješiti nezakonito nasrtanje došljaka Roma protjeranih iz europskih zemalja, kao problematičnih skupina. Zato oni ništa ne poduzimaju po cijenu epidemije koju izazivaju došljaci prljavštinom – smećem.

Prilog:

Odgovor Županijskog državnog odvjetništva u Zadru u vezi bespravnog naseljavanja građana romske nacionalnosti


Odgovor Općine Poličnik o uklanjanju kamp kućica-predio Gladuša, Poličnik



Poličnik, 10. kolovoza 2015. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 10.08.2015. u 13:33 sati.