Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Dug berlinski post promašene teme

Ako me išta iskustvo naučilo to je da je jako malo stvari samo po sebi razumljivo mada se to nama samima činilo. To što podržavam, odnosno imam pozitivan stav i simpatična mi je multikulturalnost ne znači recimo, da sam i ove godine imao izbora, da bih birao Wedding kao kvart u kojem želim imati stan, ranijih godina sam bio u sebi bližim kvartovima, najboljim berlinskim kao što su npr. Friedrichshain, Prenzel , pa sam se malo razmazio. S druge strane smo mogli i gore proći, i te kako. Nemamo se pravo buniti mi što dolazimo od tamo gdje cijeli život biramo manje zlo. Ipak meni je osobno ugodnije viditi golu ili barem recimo, komotno odjevenu tetu na susjednom balkonu, a bilo je svega, nego onu, koja pegla, na najtopliji dan godine, direkt s bajkona gledam u stan preko puta, s maramom koju ne skida, ni na kažu najtopliji dan godine. No ni to me ne skandalizira jer poštujem tuđe izbore i pravo npr. lika, kojeg čujem na balkonu iznad sebe, da glasno tvrdi da je bog svemoguć, iako ne znam zašto netko misli da bi to trebalo mene zanimati. No u principu me, kao ni u Rijeci susjedi ne zanimaju, al eto, ako se ima izbor, želje rastu. S druge strane danas mi je mladi brijač, vjerojatno Turčin, savršeno izbrijao glavu na pravu nulu za pet eura, to mi se u Rijeci dosad samo jednom dogodilo i salon na rivi je ubrzo nakon toga zatvoren. Kod nas im je valjda lijeno nabavljati baš te ekstremne mašinice.

Ja s ljudima konzervativnih shvaćanja i svjetonazora jednostavno ne želim imati posla više no što moram, ne znam zašto bi mi više smetao bradati religiozni islamski zatucanko od naših pristojnih građana, koji bi me uvjeravali npr. da je brak zajednica muškarca i žene, ili da se maknemo od religije, oni što tvrde, tko ne radi ne treba ni jesti, izvale to ili neku drugu narodnu "mudrost" i smatraju se pametnima.
Jedan komentator je dobro primjetio da bi židovska bolnica u Berlinu bila vrijedna ozbiljnog posta, bi, ali još i te kako puno toga drugoga, samo ću navesti zbog mogućih nesporazuma, židovska bolnica je otvorena za svo berlinsko građanstvo, jutrom šetamo Jin i ja često baš kad sestre izlaze očito iz noćne smjene, već po izgledu se vidi, da ima i tetoviranih pankerki, a i pravih "arijevki". Ovo za tetovažu i pirsinge mi je upalo u oči jer znam da ih naše učenice na praksi moraju prekrivati, kad sam pitao zašto, da ne bi uznemiravale bolesnike,neprimjereno je,tc. Piše o povijesti sve na spomen ploči na glavnom ulazu, u stvari vrlo kratko je to bila ekskluzivna bolnica, a nacisti su je u svom razdoblju jednostavno pretvorili u geto.
U stvari kad sam birao fotke za post namjeravao sam pisati o berlinskom umijeću uživanja na javnim površinama, no očito nemam puno njemačke stege u sebi.
p.s.
Drugaricu ubola osa, i to na dva mjesta sinoć, nabavili neka flastere, izgledaju učinkoviti.



Post je objavljen 07.08.2015. u 13:37 sati.