Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obozavatelj-knjiga

Marketing

Recenzija knjige "Ljubav između korica"


Sedamnaestogodišnji Josan nakon depresivne epizode provodi ljetne praznike s djedom u hotelu na obali. Jednog poslijepodneva ispod madraca nalazi dnevnik poput onih starinskih što ih je sačuvala njegova baka. Na kožnatim koricama netko je srebrnastim nalivperom napisao: „Arohin dnevnik“.
Fasciniran tim pronalaskom Josan provodi dane čitajući dnevnik nepoznate djevojke, čije ga misli sve više opčinjavaju do te mjere da je odluči potražiti, pogotovo nakon što, skrivenu u koricama dnevnika, pronađe i Arohinu fotografiju na čijoj poleđini piše: „Potraži me i naći ćeš sebe.“
Ova knjiga mi se svidjela jer je jako neobična. Autor u ovoj knjizi progovara o ljubavi koju Josan osjeća samo zbog pronađenog dnevnika. On zapravo uopće nije upoznao tu osobu. Jonas zapravo traži da mu netko da veći smisao u životu, da mu da sreću. Tražeći, on pronalazi Arohin dnevnik, vjeruje da je pronašao ljubav kakva mu je u tom trenutku potrebna.
Boravak na odmoru s djedom besmislen je i ne ispunjava Josana i stoga objeručke prihvaća ulazak u svojevrsnu sektu, bira mjesto koje će mu pružiti toliko željeni osjećaj pripadnosti.
Ovaj, izuzetno lagan, ljetni ljubavni roman u potpunosti će zaokupiti vašu pažnju i prije nego se okrenete, već ćete ga pročitati. Vjerujem da će vam se ova knjiga svidjeti isto koliko i meni.

Post je objavljen 27.07.2015. u 20:09 sati.