Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Buvljak na Boxiju

Hladno je, jučer ujutro sam se obukao kao zalutao turist, no u Berlinu je to uvijek problem kako se odjenuti jer se vrijeme tijekom dana više put mijenja. Sad lagano ponovo ulazim u štos, nosim inače u Rijeci slabo korištenu desigual torbu, u njoj jaknu i ostale dodatne stvari.
Buvljak na Boxhagener Platzu je kultni berlinski buvljak karakterističan po atmosferi na njemu i oko njega, mnoštvo uličnih svirača, alternativci svih vrsta, od gothic stila do neizbježnih punkera, meni najzanimljivije modne kombinacije u gradu, ono jeftino a uh, jučer smo relativno kasno došli i nije mi se baš dalo vaditi fotić, samo sam rutinski par puta opalio za dočarati atmosferu i iskoristio priliku za snimiti ženski WC.
Ovdje smo došli do jedne od tema praških razgovora,sustav sve apsorbira, melje, uništava. Na Boxiju je na početku skoro sve bilo rabljena roba, ja sam npr. nabavljao novine iz tridesetih godina prošlog stoljeća, jeftino smo svojevremeno nabavili stari vrijedni komplet za čaj, sad je sve više poluprofesionalaca koji štancaju skupe majice za "alternativu", obrtnici koji proizvode u starom stilu, al to više nije to. Nema više ni starih Srba koji su valjda kamionom s Balkana dovozili sve one pipe,stare mobitele, gramofone, tranzistore, komode i drugu kramu stila one koja se prodaje na riječkoj tržnici Brajda, posao je preuzela mlađa ovaj put izgleda domaća ekipa, al atmosfera oko tržnice je još uvijek izvrsna.



p.s.
Htio sam nastaviti razgovor o razlikama u izradi kobasica između Mađarai Nijemaca i varaju li Mađari ili su majstori, s vlasnikom kioska s kobasicama, započet prošle godine, ali je cura koju sam odmah snimio, vjerojatno njegova kći, nestrpljivo povikala, naručite kod mene, manji je red, a ja više trebam lovu. wave

Post je objavljen 27.07.2015. u 07:53 sati.