Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Značenja popularnih pjesama

Barem iz osobnog iskustva, kad naučim tekst, nikad ne gledam o čemu se radi...jer me iskreno, to nije ni brinulo, tako dugo dok je melodija zabavna, a tekst nije 200 riječi u 20 sekundi.

No, ipak, ne znam je li tako za vas, ali mene nešto stalno vuče da saznam ta značenja, da pokušam razumijeti o čemu one govore. U ovom postu, izbacit ću svaku teoriju zavjere, stalno izvrtanje pjesama unatrag, optuživanja Led Zeppelina da su grupa heretika i tako dalje... Na najbolji, tj. najtočniji način ću pokušati vam objasniti kakve sve teorije sam našao na internetu za te pjesme, i o čemu vaše (možda) dobre pjesme govore.

Chuck Berry - Johnny B. Goode



Ova pjesma je originalno tako dobro zamaskirana da ljudi nikad ne bi saznali da je pjesma napisana o - samom autoru. Zamaskirana je tako da u pjesmi govori da je dječak iz Louisiane, a Berry je rođen u državi Missouri, a Berry je znao i čitati i pisati.

Zanimljiv je detalj da je Berry morao mijenjati originalan stih "That little coloured boy can play" jer je Berry tamnoput, u "That little country boy could play", kako bi osigurao da ta pjesma bude emitirana na radio-stanicama.

Lynyrd Skynyrd - Free Bird



Pjesma čije je značenje teksta nedvojbeno zamaskirala nevjerojatna solaža Collinsa i Rossingtona, uvodni stih je dobila po tome što je Allen Collins, prosivši svoju zaručnicu, izjavio početne stihove pjesme. "If I leave here tomorrow, would you still remember me?". Ostatak pjesme je povijest.

Pink Floyd - Wish You Were Here



Ova pjesma je posvećena Sydu Barrettu, prijašnjem članu Pink Floyda, koji je 1968. napustio bend zbog droge. Sumnja se da se i "Shine On You Crazy Diamond" posvetila njemu.

Johnny Cash - Ring Of Fire



Ova pjesma je prilično očita. Cash u ovoj pjesmi uspoređuje da ljubav može biti topla (mislim, ugodno topla), no može biti i jako mučna, poput vatrenog kruga.

AC/DC - Back In Black



"Yes, I'm let loose
From the noose
That's kept me hanging about
I've been looking at the sky
'Cause it's gettin' me high
Forget the hearse 'cause I never die
I got nine lives
Cat's eyes
Abusin' every one of them and running wild"

A Bon Scott je umro iste godine kad je pjesma objavljena...

Post je objavljen 25.07.2015. u 23:24 sati.