Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Snimateljske muke

Nije neuobičajeno da snimatelji fotografi/fotoreporteri ili video snimatelji, imaju problema sa ljudima kojima iz ovog ili onog razloga "jako smetaju kamere"... bez obzira što su na javnim površinama.

** Nedavno je na jednom "antiprosvjedu" nekoliko tzv. "šatoraša" pokazalo svoju razinu "kulture" i okomilo se na jednog snimatelja, pokušavajući mu zabraniti snimanje, citirajući uobičajene idiotarije da "provocira" i da "nema dozvolu za snimanje", te su čak tražili od policije da ovome oduzme kameru (što policija nije učinila, štoviše, u jednom trenutku je čak i zaštitila snimatelja):

Prosvjednici (A-HSP I Keleminec) napadaju snimatelja

** Isto tako, dogodila se i situacija da je jedan novinar(!) ometao i vrijeđao reportera koji je snimao intervju na jednom prosvjedu, iz pukog razloga što pripada "neodgovarajućoj" novinskoj redakciji:

Bujanec verbalno napao novinara Indexa

** Prije nekoliko godina dogodio se i slučaj gdje je, snimajući akciju aktivista zelene akcije, pas čuvar (pod paskom nekakavog čuvara/zaštitara) na javnoj površini ugrizao jednu od prisutnih osoba. Međutim, ne aktivista već - snimatelja.

Nahuškali psa na RTL-ovog snimatelja

Post je objavljen 20.07.2015. u 21:21 sati.