Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-turnir povodom Dana Grada Karlovca 2015.

Karlovac, Orlovac 18. 07. 2015.
Prostorije 'DVD Orlovac'
Kvalifikacija za jedno mjesto na Turniru šestorke


Najavljeno, objavljeno, održano!
Već danima žare paklene ljetne vrućine, a već i najavom, i dana'nji dan tako kreće. Došao sam vlakom do Karlovca. Sve ide super. Pitanjima nadoknađujem slabi vid. Evo me ispred stare kolodvorske zgrade u Karlovcu. Našao sam hlad i kontaktiram mobitelom Vladimira.
Orlovac je mjesto sa nešto manje od tisuću stanovnika pokraj Karlovca. Bilo bi ga na oko 45 minuta pješicee starom cestom za Zagreb. Da sam to tada znao, možda bi krenuo pješice. Subota je, pa javnoga prijevoza nema. Čuo sam kasnije da radnim danom bus ide tri ili četri puta. Javio mi Vladimir da po mene stiže taksi i dogovorili se da znak prepoznavanja bude moj bijeli štap. Mislio sam da će to doći neki njegov prijatelj koji taksira.
Prolazi vrijeme, a ništa se ne mijenja. Bio sam u hladu, a eto više nisam . Putuje hlad. Vladimir zove još par puta, da vidi gdje sam i je li taksi došao.
Nakon oko 45 minuta dolazi uz mene neki auto i pita čovjek: 'Je li ja ovdje trebam nekoga pokupiti?'
'Neznam, ali ja nekoga čekam, da me pokupi.', odgovaram mu ja.
Nakon kratkoga razgovora jurimo put Orlovca.
Stigao sam tamo u zakazano vrijeme početka turnira, 10 sati. Lijep prostor za igranje go-turnira je to.
Tu su Vladimir i Valentino, ali i njihov bratić Robert. Ksenija i Ana nisu mogle doći zbog razgovora za posao. Nitko drugi se ne pojavljuje, pa nas četvorica krećemo sa turnirom.
Odigrali smo tri kola svak sa svakim.
Vrijeme za razmišljanje je 60 minuta po igraču i byoyomi od 30 sekundi. To su uvjeti za A-klasu ratinga.
Pogledajmo tablicu sa svim rezultatima.

 Pl. Igrač/ica         Kat Gra MMS 1.  2.  3. Pt SDS
1. Smud Mladen 1k VGo 3 3+ 2+ 4+ 3 3
2. Ribičić Vladimir 14k Kar 2 4+ 1- 3+ 2 1
3. Ribičić Valentino 18k Kar 1 1- 4+ 2- 1 0
4. Rojtinić Robert 20k Kar 0 2- 3- 1- 0 0
U prvom kolu igraju Valentino sa Mladenom i Robert sa Vladimirom. Rezultati nisu bili upitni, ali su partije dobro došle Valentinu i Robertu kao nova iskustva i znanja.


Partije prvoga kola: na prvoj Valentino igra ssa Mladenom, a na drugoj Vladimir sa Robertom.

Drugo je kolo bilo također očekivanih rezultata. Što se Valentina i Roberta tiče, sve je brzo bilo jasno i Robert je priznao pobjedu protivniku. Vladimir je odigrao još jednu dinamičnu i zanimljivu partiju protiv Mladena. Predao se nakon burne igre u kojoj je po aktivnosti bio u prednosti, ali mu kamenčići nisu stavljani baš na dobra mjesta. Vrijeme učenja je pred njim. Njeguje zanimljiv napadački stil igre.
Evo nas u trećem, poslijednjem , kolu turnnira. Mladen je nastojao u partiji, a posebno u osvrtu nakon partije, poučiti Roberta. S obzirom na to, da mu je ovo bio prvi turnir goa, Robert je pokazao dobro razumijevanje igre.
Poslijednja završena partija turnira je ona između braće Ribičić. Odlučivala je o još jednom sudioniku, kako Valentino kaže, 'Turnira velike šestorke'. Obojica imaju napadački stil, pa je to bila žestoka borba. Pobjedio je stariji i iskusniji Vladimir. Tako je Vladimir Ribičić 14. kyu iz Orlovca kraj Karlovca četvrti sudionik 'Turnira šestorke' za izazivaća prvaka Hrvatske u gou.


Partija Vladimira (lijevo) i Valentina (desno) u borbi za Turnir šestorke.

Rezultati ovoga turnira su poslani u EGD na izračun ratinga i uvrštenje u novo stanje rating-liste. Kategorija ovoga turnira za rating je A.
Prvo neslužbeno izvješće prikazuje slijedeća tablica.
 Mj. Go-igrač/ica      Grad  Kat  Old-rat  Variat  New-rat Kat-rat
1. Smud Mladen VGor 1k 2019.36 +0.65 2020.01 1.kyu
2. Ribicic Vladimir Karl 14k 654.20 +17.04 671.24 14.kyu
3. Ribicic Valentino Karl 18k 273.58 +20.35 293.92 18.kyu
4. Rojtinic Robert Karl rating after tournament 100,00 20.kyu
Nema promjena kategorija. Svi smo dobitnici. Prva trojica imaju plus u rating-bodovima, a Robert dobiva prvi puta svoj kyu u gou.
E, i nije još kraj. Pozvao mi Vladimir taksi i odjurio naprijed bickklom. Namjera mu je bila da u Karlovcu uz kavicu popričamo. Jesam li sumnjao ili nenamjerno bajao: neznam. Čekao sam taksi u Orlovcu nešto preko sat vremena. Razgovor uz kavicu je propao, ali na vlak sam stigao. Kaže Vladimir da mu niš nije jasmo, jer su mu tu iskustva sa taksijem super, a sada ovo; i to dva puta. A ja, da bi reč rekel. ... :)))

bl. Muradenu

Post je objavljen 19.07.2015. u 14:50 sati.