Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potok

Marketing

Bratska i sestrinska ljubav

U komentaru kod jedne drage blogo - prijateljice osvrnula sam se na "trojstvo" ljubavi, eros, karitas i agape, ljubav spolna, ljubav prema bližnjemu (milosrdna) i ljubav prema Bogu.
Trenutna situacija me navodi da se osvrnem na još jedno razlikovanje a to je ljubav koja nam je urođena i ona koju smo izabrali. Jedno s drugim se ne može usporediti.
Najveća, po mom mišljenju je ljubav prema potomstvu, što je i razumljivo, jer ono bi bez takve ljubavi teško opstalo.
Oko ljubavi koju smo (potaknuti emocijama i razmišljanjima) izabrali, moramo se truditi ako je želimo očuvati, dok je ljubav prema potomstvu, roditeljima, braći i sestrama u našim genima...
Nas ima šestoro braće i sestara, vrlo smo različiti (" Ni prsti na ruci nisu jednaki!"), ali svi smo bučni, nagli, emotivni i jako povezani. Zato svaka smrt i bolest u obitelji sve potresa.
Danas je moj mlađi brat otišao u bolnicu da bi se podvrgao dosta teškoj operaciji.
S njim me veže činjenica da sam kao starija sestra pratila njegovo odrastanje, odgovarala na pitanja i proživjela puno lijepih trenutaka rane mladosti.
Moramo se nadat da će ishod bit pozitivan pa ga preporučam u molitve onih koji vjeruju i u dobre želje svih iskrena srca koji ovo čitaju!
Želim ti, dragi brate, zdravlje i strpljenje, te da ovo iskustvo bude ugrađeno u sretne i ispunjene dane tvog daljnjeg života u krugu obitelji!

Post je objavljen 17.07.2015. u 18:48 sati.