Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gordanasi

Marketing

Sujeta važnija od života...

12.08.2014.


"Ja to nikada ne mogu zaboraviti niti oprostiti. Doktorica je zbog svoje sebičnosti i zataškavanja onoga što je učinila presudila jednom mladom životu i nije dala mogućnost nekome da bude majka, supruga, sestra...Njena moralna odluka je kako će živjeti ostatak života s tom spoznajom"


"Sujetni ljudi se ponižavaju da bi zadovoljili svoju sujetu i, naravno, ne uspijevaju u tome, jer sujeta je kao ćudljiva žena iz rđavog društva...A oholost je slijepa, bezdana; nju niko nikada nije nahranio, i ona zna samo da kaže:"Još, još!"; što joj više daješ i žrtvuješ, ona samo odlučnije i glasnije traži još više. Ponos drži, hrabri i pomaže čovjeku na njegovom putu, sujeta mu truje život, ometa rad i kvari odnos sa ljudima, a oholost na koncu pojede cijelog čovjeka zajedno sa njegovim darovima i uspjesima i, nezasićena i nezasita, traži odmah novu žrtvu." (Ivo Andrić; Znakovi pored puta)


"Svako posjeduje upravo onoliko sujete koliko mu nedostaje razuma"  ( Friedrich Nietzsche)


AMILI CVIJETIĆ-KOLDŽO je bilo važnije prikrivanje greške od mladog života moje sestre (Radio Sarajevo 01.08.2014.) Tekst na linku:



http://radiosarajevo.ba/novost/160638/amili-koldzo-cvijetic-je-bilo-vaznije-prikrivanje-greske-od-mladog-zivota-moje-sestre


Postupci Amile Cvijetic-Koldzo opravdavaju naziv koji su joj dali mediji : "DOKTORKA SMRT"!
Isto tako , potvrdilo se: "Zlo koje se boji da se za njega sazna, sigurno je veliko." Da, veliko, preveliko, nemerljivo!
Koja je to licnost... ne cudi me sto nije izjavila zaljenje, saucesce, a tek PRIZNANJE greske - NE, takvi likovi su nepopravljivi!
Nadam se samo da ce i ona kao i mnogi drugi slicni joj, posebo iz tuzlanskog UKC-a (Mario Krizic, Salih Azabagic, Samira Hasic...) jednog dana osetiti slicnu bol...
Hoce li se onda setiti sta su cinili??? nevenkagaragic



Post je objavljen 14.07.2015. u 08:15 sati.