Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Jede li se juha samo topla?

Ili barem mlaka? Dakako, ima poznatih hladnih juha, ali čini mi se da one pripadaju nekim drugim kulturama. Kod nas je manje-više juha – juha samo ako je topla. Po mogućnosti vruća. Volim sirovu hranu i rado probavam takve recepte pa sam probala i sirovu juhu. Dakle, radi se o tome da se sastojci stave u blender i dobro izmiksaju pa se sve sipa u tanjur i jede žlicom poput juhe. I odlučih se za sirovu juhu od češnjaka. Dakle, stave se u blender tri šalice vode, pola šalice oraha ili lješnjaka, 6 -8 češnjeva češnjaka, jedna veća rajčica, ljute feferonke po želji kao i soli te sok pola limuna.

Uz komentar da ovo izgleda kao napoj, najčešći komentar na moju juhu je bio: 'Juha, pa zar hladna?' Dakle, nitko nije bio oduševljen pa čak ni nešto blizu tome. A i ja sama, koliko god voljela sirovu hranu i posebice sastojke koji su u ovoj juhi, nisam baš oduševljena. Dojam – kao da žlicom jedem smoothie. Tako da je pola juhe završilo u chilli grahu i s njim se odlično sljubio, dao mu kremastu strukturu.

Pokušala sam doznati imam li predrasuda prema ovoj juhi jer nije topla. Ne znam. Treba mi još iskustva s takvim juhama. Kako bilo, ne odustajem još od njih. U vrijeme ovih vrućina vjerujem da najbolje pašu.


Post je objavljen 10.07.2015. u 14:10 sati.