Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Otvaranje izložbe "Samotnjaci" u Dobrinju

U subotu smo na povratku za Rijeku svratili i na otvaranje izložbe "Einzelgänger" austrijskih umjetnika Koraba i Staudachera te Željka Lapuha u kulturnom centru "Infeld" nazvanu po poznatom kolekcionaru, koji se zadnje godine života skrasio na otoku. Izložbu je otvorila njegova udovica Zdenka, s njene desne strane je austrijska kustosica izložbe, s lijeve načelnik Dobrinja, a nazočan je bio i umjetnik i profesor Lapuh isto na fotografiji lijevo. Izložba je otvorena svaki dan do 27 rujna, ulaz je slobodan.
Na fešti otvaranja svirali su dečki iz Dubrovnika koji žive u Austriji, bilo je političara, ravnateljica škola i inače poznatih lica čiji me komentari uz slike nisu posebno impresionirali kao uostalom ni sama izložba u zbilja divnom ambijentu, još mi je najbolji, al to mišljenje nije podijeljeno ni u mom društvu, bio najmanje poznati Korab. Apsolutno najupečatljiviji događaj s otvaranja mi je bila frizura jedne posjetiteljke.
Profesor Đorđević sa studija germanistike za kojeg se može reći sve osim da je imao pozitivno mišljenje o meni kao nekadašnjem studentu me svojevremeno nazvao Einzelgängerom, sigurno nije želio reći da sam samotnjak, tako da zadržavam rezerve prema zvaničnom prevodu naziva izložbe, ja sam sebi onda to preveo kao osobenjak i shvatio kao ipak neku vrstu komplimenta od osobe čiju sam suprugu kao profesoricu na istom fakultetu izuzetno cijenio i kod koje sam uostalom obranio diplomski rad iz njemačke književnosti.



Post je objavljen 06.07.2015. u 17:30 sati.