Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slucajnosrce

Marketing

Srce među nogama

(srce uočila Mayday)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015007005
Lynx je planet iz sustava Felidea koji se vodi kao planet povećanog rizika, ali isto tako spada u skupinu zaštićenu od strane Ujedinjene Federacije Planeta.
Današnja misija nebi trebala ugroziti posadu niti brod, jer se radi samo o promatračkoj aktivnosti. U postupku nadzora sustava, naloženog zbog neobjašnjivih pojava za koje se vjeruje da su povezane, a koje se tretiraju kao prioritetne za rješavanje, na red je došao ovaj planet.
Skenirajući planet, nisu uočene nikakve nepravilnosti niti odstupanja od standardno zabilježenih aktivnosti. Kao i svaki drugi planet, Lynx je jedinstven, ali ono šta je interesantno kod ovog planeta, nalazi se u njegovoj specifičnoj, "divljoj prirodi". Šumovita površina planeta odiše posebnom ljepotom, a na njegovoj se površini nalaze i jedinstvene vrste raslinja koje se mogu vidjeti samo u ovom dijelu svemira. Iako vrlo sličan manjim planetima iz sustava, na njemu vlada "zakon džungle".
Drugi planeti tog tipa u sustavu, svojevremeno su bili meta lovaca na rudače, koji su nezaštićene planete eksploatirali do te mjere da su ih u potpunosti ogoljeli i izazvali velike probleme, kao što je npr. utjecaj na oslabljenu regeneraciju, što je pak dovelo do "odumiranja" prekomjerno eksploatiranih planeta. Tako su jednom divlji planeti, osiromašeni i iscrpljeni, postali goleti, a njihovi minerali i rudače se koriste u komercijalne svrhe. Lynx je u tom smislu ostao jedan od malobrojnih netaknutih planeta vjerojatno zahvaljujući stalnom nadzoru.
Nakon pregleda Lynxa, nastavljamo ophodnju sustavom i krećemo u smjeru nešto zloglasnijih i potencijalno opasnijih planeta u potrazi za odgovorima.
Živite dugo i napredujte!

Post je objavljen 05.07.2015. u 19:15 sati.