Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Kandidat HDZ-a Rudolf Grljušić se ne želi sučeliti s Bobancem i Pranićem u Višenamjenskoj dvorani



U želji za što transparentnijim praćenjem izbornog procesa, Vrgoračke novine su svim kandidatima za gradonačelnika i nositeljima listi za Gradsko vijeće koji nemaju kandidata za gradonačelnika ponudile prostor u tiskanom izdanju našega lista za prezentaciju svoga programa. Svi pozvani su se na naš poziv odazvali, kao što možete i vidjeti u novom broju naših i vaših novina.

Nakon toga, Vrgoračke novine su trojici kandidata za gradonačelnika – Radi Bobancu, Rudolfu Grljušiću i Anti Praniću ponudile sudjelovanje na sučeljavanju u organizaciji naše novine i udruge. Objasnili smo kandidatima da namjeravamo javno sučeljavanje organizirati u Višenamjenskoj dvorani Grada Vrgorca pred publikom, a isto namjeravamo snimiti i postaviti na Internet. Moderator sučeljavanja trebao je biti jedan od članova naše udruge, a svi kandidati bi dobili priliku za predstavljanje svoga programa i pritom su mogli sučeliti argumente s ostalima. Dakle, sve javno i potpuno transparentno, dostupno svim građanima. Kandidati Bobanac i Pranić su odmah pristali na našu ponudu za sudjelovanjem na sučeljavanju, dok je kandidat Grljušić tražio malo vremena za konzultacije sa suradnicima na koalicijskom izbornom stožeru. Međutim, na naše višekratno traženje konačnog odgovora o sudjelovanju na sučeljavanju, Grljušić se oglušio, pa s pravom smatramo da je time otklonio mogućnost sudjelovanja na ovom sučeljavanju.

Međutim, iako je svim kandidatima objašnjeno da želimo organizirati javno i transparentno sučeljavanje, na upit jednog građanina na facebook stranici HDZ-a Vrgorac o tome hoće li kandidat Grljušić prihvatiti sučeljavanje s ostalim kandidatima, HDZ je odgovorio: „budući gradonačelnik rado će se odazvati na poziv Radio Biokova i pred auditorijem kompletne Vrgorske krajine iznijeti argumente zašto je upravo on najbolji kandidat u ovom trenutku. Budući gradonačelnik zazire od sučeljavanja u podrumima i mini dvoranama.“

Dakle, naš poziv za sučeljavanjem pred publikom u Višenamjenskoj dvorani, uz istovremeno snimanje istog i postavljanje snimke na Internet okarakterizirano je od strane HDZ-a kao sučeljavanje „u podrumima i mini dvoranama“. Koji bezobrazluk! Koje podcjenjivanje Vrgoračkih novina i građana Grada Vrgorca!

Istovremeno, doznajemo da je Radio Biokovo ponudilo trojici kandidata gostovanje u eteru na kojemu će dobiti priliku za prezentaciju svoga programa, međutim, bez međusobnog sučeljavanja. Odnosno, sva trojica bi trebala doći s već ranije pripremljenim pitanjima i odgovorima koje bi oni izrecitirali kao papagaji i to bi valjda zadovoljilo građane. Sramota ne samo za HDZ, već i za Radio Biokovo. To je valjda ta transparentnost izvan „podruma i mini dvorana“ o kojoj HDZ govori.

Kandidat Grljušić otpočetka traži izlike za izbjegavanje javnog i otvorenog sučeljavanja s ostalim kandidatima jer je potpuno jasno da će se u otvorenom sučeljavanju argumenata raskrinkati HDZ-ov projekt „povratnik Rudi“ u kojemu sudjeluju mnogi članovi stranačkog stožera, ali najmanje sam Rudolf Grljušić. Stranci je bilo jasno da Grljušić nema što tražiti na sučeljavanju s Bobancem i Pranićem, jer bez svojih mentora i savjetnika iza leđa, protiv ove dvojice mladi povratnik nema nikakve šanse s obzirom da su mnogo iskusniji u vrgorskoj politici i poznaju funkcioniranje lokalne samouprave, kao i Gradskog vijeća proteklih nekoliko mandata. A Grljušić o tome zna vrlo malo.

Legitimno je da se Grljušić plaši otvorenog sučeljavanja protiv dvojice iskusnijih kandidata, ali to ne daje pravo HDZ-u da pljune po Vrgoračkim novinama i našu vrlo profesionalnu organizaciju sučeljavanja okarakterizira kao tamo neko sučeljavanje u „podrumu“. Strah HDZ-a od kamera i javnosti je poznat iz prošlosti, ali kandidat Grljušić i tzv. novi HDZ su se valjda odrekli starih metoda, ili nisu?

Vremena još ima i otvoreno pozivamo kandidata Grljušića s ostalim kandidatima izađe pred javnost Vrgorca i prezentira svoj program i sučeli svoje stavove protiv ostalih konkurenata. Mi nudimo prostor, vrijeme i vlastiti angažman, a kandidat samo treba doći. Naravno, ako imalo cijeni do građana od kojih traži glas.

Post je objavljen 04.07.2015. u 20:47 sati.