Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Britanci investiraju u BiH

Naši (susjedni) plastičari


Proizvođač krute plastične ambalaže, britanski RPC Group objavio je planove širenja svojih proizvodnih kapaciteta u Bosnu i Hercegovinu. RPC Group planira investirati 3,5 milijuna Eura u proizvodne kapacitete bivšeg Helioplasta iz Gračanice. Ova investicija se planira realizirati do kolovoza 2016. godine. Investicija obuhvaća povećanje proizvodnih i skladišnih kapaciteta u Gračanici za 30 do 40 %.













Tvrtka Helioplast svoje prve poslovne rezultate u proizvodnji plastične ambalaže započeo je 1979. godine kao zanatski obrt, a krajem 90-tih firma je doživjela veliki uspon gdje su se razvila tri nezavisna odjeljenja: brizganje ambalaže za prehrambenu industriju, brizganje tehničkih pozicija za industriju namještaja, građevinarstvo itd., kao i razvoj i izrada alata za brizganje kako za vlastite potrebe, tako i za dalju prodaju.

Uprava i proizvodnja smješteni su u Gračanici pored magistralnog puta Doboj - Tuzla, u novoizgrađenom objektu veličine 6.000 m˛. Navedena lokacija ima svu potrebnu infrastrukturu za proizvodnju i logistiku, u blizini je grada tako da ispunjava sve potrebne zahtjeve za uspješno poslovanje.

Pored opreme za proizvodnju značajna sredstva su investirana i u odjel alatnice u kojima rade mladi obučeni inženjeri i tehničari iz područja izrade alata za brizganje plastike usavršeni za rad i izradu najmodernijih kalupa na najnovijim softverima za izradu alata.

Kao rezulatat ovakve upravljačke politike firma "Helioplast" d.o.o. je 21.05.2007.godine dobila i certifikat kvalitete ISO 9001:2000 od strane certifikacijske kuće TÜV Süd Deutschland, München, te Certifikat za energetsko upravljanje ISO 50001:2011 od strane certifikacijske kuće Bureau Veritas, 17.02.2012. godine.

U prosincu 2013, Helioplast je preuzet od strane RPC Superfos, glavni europski proizvođač krute plastične ambalaže za 10,1 milijuna Eura i postao je dio RPC grupe.

U srpnju 2014 naziv firme je promijenjen iz "Helioplast" u "RPC Superfos Balkan".



Izvori:
Plastic News Europe:
RPC to expand Bosnian packaging factory
RPC Superfos: Historijat
RPC Superfos: Helioplast becomes RPC Superfos Balkan
Animated flags




Post je objavljen 04.07.2015. u 11:55 sati.