Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

NEOBIČNA NIT KRIMI-FIKCIJE

U strukturi dela kakvo je ''Zemlja Zi Monka'' u prvim redovima oseća se neobična nit krimi-fikcije koja nas upoznaje s izmišljenom, zločinačkom tvorevinom... Sam naziv je dat kroz ime međunarodne, terorističke grupe koja deluje na prostoru od nekoliko zemalja s jasno istaknutim apetitima da nastavi da se širi. Ovo delo u sebi sadrži nešto više akcije, a akcija je uslovljena u gotovo čitavom delu..
Likovi su prikazani na neobičan i zanimljiv način i preplitanjem istraga, ali i sudbine, oni jednostavno zadiru u živote jedni drugih, što dovodi do menjanja načina života i shvatanja šta je ono što je prava vrednost života prema kojoj se usmeravaju malopre pomenuta tri glavna lika iz sektora policije i vojske.

Bitno je napomenuti da je delo deo kriminalističke pentalogije koja broji preko 1100 strana. Dajana Diverno pisac koji u svojoj literaloj lepezi ima preko 70% kriminalisitčkog štiva, ipak je na određeni način i žanrovski pisac jer lako prelazi s dela na delo u posve drugačijem stilu pisanja. Retkost su danas kriminalističke pentalogije, a Dajana Diverno bi se mogla smatrati začetnikom ovakve vrste pisanja


Post je objavljen 03.07.2015. u 18:45 sati.