Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Čisti val energije

Naši (novi) plastičari



Radi se o investiciji od 15 milijuna eura, a za početak će biti zaposleno 30-ak ljudi. Tvrtka Čisti val energije će se baviti reciklažom, otkupom i preradom svih vrsta plastičnih masa



Tvrtka Čisti val energije, vlasništvo Slobodana Radića, napokon kreće s radom. Najavljeno je na konferenciji za novinare u Splitu. Prisutni su bili vlasnik tvrtke Radić, predsjednik HURS-a Ozren Matijašević te predsjednik Zajednice obrtnika i poduzetnika HDZ-a Hrvoje Marušić. Inače, planira se zapošljavanje 300-tinjak radnika u tvrtki koja će se u Poslovnoj zoni Čaporice baviti reciklažom, otkupom i preradom svih vrsta plastičnih masa.

Problemi koji su mučili vlasnika bila je prespora administracija i spor s bankama u Hrvatskoj pa se na realizaciju projekta čekalo nekoliko godina.

- Unatoč i usprkos brojnim preprekama, koje su postavljane i još uvijek stoje, u sprezi banaka i kriminala i neučinkovitog pravosuđa,starta investicija koja ima nemjerljivu društvenu korist. Moram izraziti nezadovoljstvo zbog nečinjenja DORH-a i Uskoka - kazao je Matijašević.

- Konačno počinjemo sa radom, to je ono što smo stalno pokušavali. Sad je došlo vrijeme da krenemo, da prestanemo samo pričati. Kako nismo našli dobar odjek u hrvatskim bankama i zakonima, s partnerima iz inozemstva dogovorili smo se da ćemo ipak krenuti uz njihovu pomoć, uz njihovo financiranje, u realizaciju projekta sakupljanje, obrada,reciklaža i finalni proizvod - proizvodnja iz plastične ambalaže - kazao je Slobodan Radić te dodao da je riječ o investiciji od 15 milijuna eura, kao i da je za otkup ambalaže predviđeno 20 milijuna kuna.

Za početak će biti zaposleno 30-ak ljudi, a cilj je 300-tinjak radnih mjesta.



Izvori:
Dalmacija News:
Unatoč bankama 300 novozaposlenih u Čaporicama
Poslovni dnevnik: Uskoro otvaranje tvornice za preradu plastičnih otpada u Čaporicama kod Trilja




Post je objavljen 30.06.2015. u 13:20 sati.