Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

XIV. ŽUPANIJSKI SUSRET MAŽORET TIMOVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Prošle subote 04, srpnja 2015. U Jastrebarskom održan je XIV. ŽUPANIJSKI SUSRET MAŽORET TIMOVA 2015. U ORGANIZACIJI ZAJEDNICE KULTURNO-UMJETNIČKIH UDRUGA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE I ZAJEDNICE KULTURNO-UMJETNIČKIH UDRUGA GRADA JASTREBARSKOG u sklopu manifestacije "Poslovni uzlet".

Bila nam je iznimna čast ugostiti 22 sastava mažoretkinja iz gradova i općina Zagrebačke županije predstavnica članica Zajednince kulturno umjetničkih udruga. 250 mažoretkinja uz zvuke koračnice prodefiliralo je perivojem parka Erdody. Nastupile su Klinčaselske mažoretkinje, Krašićke mažoretkinje, Mažoret klub Unity S, Kloštranske mažoretkinje iz Kloštar Ivanića, Svetonedeljske mažoretkinje, Lekeničke mažoretkinje, Vrbovečke mažoretkinje i Limena glazba Vrbovec te Svetojanske mažoretkinje.

Timovi su se okupili u 13h kod dječjeg igrališta u parku, odakle je povrka krenula prema žitnici ispred dvorca Erdody gdje je usljedilo svečano otvaranje. Susret je otvorio gradonačelnik grada Jastrebarskog g.Zvonimir Novosel. Ispred ZKUUZŽ obratio se predsjednik g. Zlatko Herček, te predsjednik ZKUUGJ– g. Ignac Smetko.

Klinčaselske mažoretkinje nastupile su sa limačima, kadetskim i juniorskim sastavom.
Krašićke mažoretkinje sa dječjim sastavom, kadetima i seniorima.
Mažoret klub Unity S sa seniorskim sastavom.
Lekeničke mažoretkinje sa juniorskim sastavom, solo i duo juniorkama.
Kloštranske mažoretkinje sa mini formacijom kadeta. mini formacijom juniora te solo štap Ana Haramustek.
Svetonedeljske mažoretkinje sa juniorskom formacijom.
Vrbovečke mažoretkinje uz pratnju Limene glazbe Vrbovec sa seniorskim sastavom.

Svetojanske mažoretkinje nastupile su dječjim sastavom, kadeti b i c, i natjecateljski timovi kadeta i seniora te neformacije solo juniorka Isabella Amanda Cvitanović i solo seniorka Martina Mahovlić. Par seniorke Matija Jagodić i Josipa Lovasić otplesale su koreografiju kojom su osvojile srebrnu medalju na prošlom državnom prvenstvu održanom u Zadru.

Plesni dio sunčane subote otvorio je dječji sastav, a zatvorio kadetski sastav Svetojanskih mažoretkinja.

Kadetski sastav predstavio se da brončanom koreografijom iz Zadra. Djevojčice su zauzele treće mjesto na državnom prvenstvu održanom u svibnju te će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Francuskoj, gradu Albi krajem kolovoza.
Osim u formacijama svoje predstavnike na europskom Svetojanske mažoretkinje imaju i u neformacijskim oblicima. Solo juniorka Isabella Amanda Cvitanović koja je osvojila srebrnu medalju na državnom u Zadru.

Građani Jaske imali su prilku uživati u rasplesanim djevojkama dva sata. Nakon završetka plesnog programa predsjednik ZKUUZŽ g. Zlatko Herček uručio je zahvalnice timovima koje smo imali priliku vidjeti u subotuPost je objavljen 05.07.2015. u 11:56 sati.