Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumarstvo

Marketing

Bjelovarski salon fotografija "Šuma okom šumara"

U organizaciji bjelovarskog Ogranka Hrvatskog šumarskog društva 16. lipnja 2015. otvoren je u galeriji „Nasta Rojc“ Gradskog muzeja u Bjelovaru 11. bjelovarski salon fotografije „Šuma okom šumara“ s međunarodnim sudjelovanjem. Ta se tradicionalna izložba svake godine organizira povodom Dana hrvatskoga šumarstva - 20. lipnja, a u sklopu poznate turističko-kulturne manifestacije „Terezijana“.
Tročlani ocjenjivački sud (žiri) u sastavu akademskih slikara Dubravka Adamovića i Antuna Krešića, te Berislava Rubčića, dipl.ing.el., od ukupno 480 pristiglih fotografija, vlasnika 50 autora iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, odabrao je za 11. salon 244 najbolje fotografije, od čega 17 serija sa 65 fotografija i 179 pojedinačnih fotografija.
Fotografije najbolje opisuje predgovor Kataloga salona: “Narodne predaje pune su priča o šumama. O šumama, tamnim i neprohodnim, punim svakojakih životinja i mističnosti. Oslobađajući se bajki ipak se lako dade iščitati kako je šuma braniteljica, hraniteljica, posljednje utočište, a i lječilište tijela i duše.S ovom izložbom fotografija, koja je pred nama, a podastrijeta očima i kritici javnosti došla je još jedna priča ili zbirka priča o šumi. Izložba je nepreteciozno nazvana „Šuma okom šumara“ što bi se dalo lako poistovjetiti s pričom o šumarskom kruhu, koji ima popriličan broj tvrdih kora. Ovoga puta prikazali su nam ili ispričali priče o slatkoj, mekšoj i dragoj kori svoga svakidašnjeg kruha, i to s puno ljubavi, zapažanja io znanja. Nepobitna je činjenica da oni svoj posao vole, a ujedno fotografiraju šumske prostore gdje stvaraju svoj kruh, a opisuju ga s velikom ljubavlju i strašću.“


Post je objavljen 26.06.2015. u 16:18 sati.