Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obozavatelj-knjiga

Marketing

Lovci na glave - Jo Nesbo


Roger Brown ima sve: novac, sretnu ženu i posao. Sve izgleda idealno, ali ništa nije ni približno. On je lovac na glave, ali njegov drugi tajni posao je kriminal.
Clas Greve je nedavno napustio nizozemsku firmu HOTE te sad se želi odmoriti. Roger ga smatra najboljim kandidatom za mjesto u velikoj norvešoj tvrtci.
Sve je lijepo zamišljeno, ali sve se mijenja i život Rogeru Brownu se promjeni iz temelja.
Ovo je prva knjiga za odrasle koju sam pročitao od poznatog norveškog pisca Jo Nesbřa. Na početku mi je knjiga izgledala nekao čudno, nema nigdje velike napetosti i nakon dobrog dijela knjige mislio sam da će postati dosadno do kraja. Na kraju je ispalo da sam krivo mislio jer je ova knjiga na kraju poslatala nevjerojatna avantura gdje je lovac postao lovina. Jedna scena pri kraju "lova" mi je ipak bila previše naturalistička. U nekim trenutcima sam bio šokiran događajima. Iako zapravo meni najzanimljiviji dio knjige je 5. dio odnosno kraj. Očekivao sam da je sve jasno i da su sve tajne otkrile, ali onda se tek u prezadnjem poglavlju otkriva prava istina. Ovo je knjiga koja govori o braku, ljubavi, požrtvnonsti, sebičnosti i mnogim drugim temama, ali najvažnija je jeli osoba koja je loša može iskupiti svoje grijehe i na kraju smijeti početi novi život kao novi dobar čovjek.

Prema knjizi je snimljen i film u produkciji Yellow Bird Productions koji je napravio i ekranizaciju Larssonove trilogije "Millennium". Film je postao treći najveći norveški film svih vremena, a glavne uloge su pripale glumcima Aksel Hennie (Roger Brown), Synnřve Macody Lund (Diana Brown) i Nikolaj Coster-Waldau (Clas Greve).
Trailer filma

Post je objavljen 25.06.2015. u 20:50 sati.