Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

U posljednje tri godine broj ostvarenih kupoprodaja stabilan

Podaci Ministarstva financija o broju ostvarenih kupoprodaja nekretnina odnose se samo na transakcije za koje je Porezna uprava utvrdila porez i izdala rješenje, no nedvojbeno upućuju na kontinuitet negativnih trendova.
Broj ostvarenih kupoprodaja nekretnina u Hrvatskoj je u kontinuiranom padu od vrhunca ostvarenog 2007. godine, a godišnje stope pada relativno su nestabilne, tj. kretale su se od 5 do 23 posto.
U posljednje tri godine broj ostvarenih kupoprodaja relativno je stabilan, no budući da se podaci za te tri godine još uvijek obrađuju, postoji mogućnost da se na kraju obračuna pokažu i prvi blagi pozitivni trendovi.
Pad broja kupoprodaja stambenih nekretnina kretao se prema stabilnijim stopama od oko 10 do 18 posto godišnje, a u posljednje tri godine broj kupoprodaja je stabilan, prema podacima koji još nisu konačni. Inače, prema tim podacima lani je u Hrvatskoj bilo 71.150 kupoprodaja nekretnina od čega se 28.310 ili oko 40 posto odnosi na kupoprodaje stambenih nekretnina.
Za usporedbu, u 2007. ostvareno je 151.184 kupoprodaje nekretnina od čega se 66.787 odnosilo na stambene nekretnine prodaja stanova

Post je objavljen 24.06.2015. u 07:56 sati.