Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staroinovo

Marketing

Tko je Amel?


Amel Ćurić je pobjednik sinoć završenog dosad najvećeg regionalnog glazbeno natjecateljskog showa, X Factor Adria.

Amel Ćurić, rođen 7. augusta 1980. u Gračanici, je bosanskohercegovački muzičar.
Muzikom se počeo baviti 1988. Pošto je pokazivao intresovanje za sevdalinku i harmoniku, roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Izbijanjem rata u BiH škola prestaje s radom, tako da je prve akorde na gitari naučio boraveći u skloništu. To je ujedno probudilo interesovanje prema rock muzici. Nakon rata bio je član nekoliko amaterskih bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog reality showa OBN Music Talentsa održanog 14. decembra 2003. u sarajevskoj "Zetri", započinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album "Urnebes" izdaje 2006. godine u produkciji diskografske kuće "Hayat Production". Na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara "Moja djevojka" koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu "Davorin 2005" za pjesmu godine.
(Wikipedia)

* * * * *
Amel Ćurić - It's my life (Story Supernova) 2003.

* * * * *Amel Ćurić - It's my life (Finale) X Factor Adria (21.06.2015)

P.S.

Sjećam se Amela, kao i mnogih pobjednika i nekih učesnika raznih televizijskih muzičkih takmičenja na ovim prostorima: Rafe, Natali, Nere, Saše, Kedže, Kim, Bojana, Gorana, Zorana, Nevene, Nine…
Prezasićena politikom na tv-u, uživala sam i pratila kao najdražu sapunicu svaki novi tv projekt tog tipa. Volim „priredbe“ i mogućnosti koje se (mimo festivala i estrade) pružaju muzičkim talentima, ma što zvanična kritika rekla o tom.

Amel Ćurić je i sinoć pokazao da učešće u takvoj glazbenoj „areni“ ima smisla i da kvaliteta dvostruko pobjeđuje.

Bravo Amele!

Ostavljam ti najduži i najjači pljesak.

Post je objavljen 22.06.2015. u 14:45 sati.