Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ODLOMAK PETOG DELA ČUVENE PENTALOGIJE


ZEMLJA ZI-MONKA - Peti deo pentalogije Dajane Diverno smešten na par različitih kontinenata s svojom radnjom, svakako je vrlo brz i zanimljiv roman. Pentalogija koju nikad nismo čestito predstavili je ujedno potpuno smetnuta u ugao. Mafijaška saga, prikazuje nam i deo antiterorističkih formacija.
Roman nije objavljen, niti ikada uopšte predstavljen... Svi likovi, događaji I nadimci su plod mašte autorke.

ZEMLJA ZI-MONKA - DAJANA DIVERNO

ODLOMAK ROMANA - 58 Stranica knjige

Te večeri je Baltazar Santos, vođa podružice iz Južne Amerike, nazvao Šefa na privatan telefon. Veza je bila zaštićena i pozivu se nije moglo ući u trag.
– Šefe! – začulo se krkljanje, jer je Baltazar ponekad krkljao. Svojevremeno su mu zabili deo noža kraj grla i oštetili grlo... Povremeno je krkljao, ali to ga nije ometalo da postigne sve svoje zločinačke ciljeve. – Ovde Baltazar!
Šef nije bio fasciniran s tim što ga čuje.. Plašio se da će oceniti neuspehom to što još uvek nije uspeo naći adekvatnu zamenu i postaviti nekog čoveka kao svoju ''levu ili ''desnu''ruku. Jednom mu je jedan mafijaš rekao da je nagore kad drugi mafijaši počnu slati svoje ljude da ''pripomognu'', jer vremenom ta mala pomoć postane poput gajtana na vratu.. Upravo u tim momentima Šef je mislio na – gajtan.
– Zdravo Baltazare! – pozdravio ga je, svestan da je područje Kolumbije ili Jamajke za njega poput nekog drugog sveta.
– Da li je sve u redu kod vas? – opet je zakrkljao.
– Naravno –Šef se osetio nelagodno – a što pitaš?
– Ma onako. Omega je pomenuo da ti je neki načelnik zbrisao i da proverim verodostojnost tog nagađanja!
Šef je pomislio na ono najgore što bi moglo da mu se desi da saznaju i da je ovaj pobegao, da zna neke pojedinosti... Gajtan je bio pred njim!
– Ma to su neke gluposti! – promrsi on hitro...


Post je objavljen 16.06.2015. u 18:07 sati.