Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rak-i-ja

Marketing

Neka hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana - 1. dio

Još je Hipokrat izrekao ovu čuvenu rečenicu (Hipokrat s Kosa - živio od 460. pr. Kr. do 380. pr. Kr. i bio je najpoznatiji antički grčki liječnik).

U posljednje vrijeme je klasična medicina strašno napredovala, ali to joj ne daje za pravo negirati sve blagodati prirodnih lijekova od kojih se neki koriste već tisućama godina. Ono što najviše boli kad saznamo da imamo rak je činjenica da ćemo jedan veliki dio u borbi protiv te opake bolesti biti prepušteni samima sebi - od liječnika ćemo dobiti vrlo malo (ili nimalo) savjeta kako si dodatno pomoći prehranom jer oni o tome (nažalost) nisu učili na fakultetu no

Doslovno, kad sam dobio informaciju da imam rak od hematologa nisam čak dobio niti savjet da iz prehrane izbacim šećere za koje se zna da doslovno hrane tumorske stanice ?!?

Prije primanja prve kemoterapije, znajući da će mi nakon nje oslabiti krvna slika, upitao sam hematologa koje su preporuke po pitanju hrane u iduća 3 tjedna kako bih popravio krvnu sliku, a odgovor koji sam dobio je "Nema nikakvih preporuka po tom pitanju" ?!?

I zbog toga je odlično ukoliko imate podršku obitelji, prijatelja i poznanika koji će vam udijeliti pokoji savjet (pogotovo oni koji su već prošli kroz nešto slično) jer takvi savjeti doslovno vrijede zlata !!! Ja se ovim putem želim zahvaliti baš svima koji su mi na razne načine pomogli svojim savjetima, upućivanjem na osobe od kojih mogu dobiti savjete ili su mi poslali linkove na određene sadržaje na internetu kako bih se što bolje informirao i pripremio za svoju borbu - OD SRCA VAM SVIMA HVALA - NAJBOLJI STE thumbupthumbupthumbupthumbup

I zbog toga pišem sve ovo kako bih svime onime što sam ja uspio istražiti i saznati (i isprobati) pomogao svima onima koji će se u nekom trenutku nalaziti tamo gdje sam ja bio prije mjesec i pol dana (i gdje se nalazim sada i gdje ću se nalaziti idućih nekoliko mjeseci) - nadam se da će barem nekome biti korisno, a ako bilo kojim dijelom uspijem pomoći barem jednoj osobi znat ću da se moj trud isplatio i bit ću jako sretan sretan


MI SMO ONO ŠTO JEDEMO, ZAR NE?

S obzirom da sam uvidio da od predstavnika klasične medicine neću dobiti neke odlične preporuke po pitanju prehrane sad kada znam da imam rak, okrenuo sam se samostalnoj pretrazi najvećeg dostupnog izvora informacija - INTERNETA !!! Sva sreća pa imamo Internet sretan Iako uvijek moramo paziti da informacije koje tamo pronađemo budu točne i provjerene.

Kad sam se nakon postavljanja dijagnoze pojavio prvi dan na poslu, jedan kolega s posla me dočekao s pregrštem informacija o kiselo/lužnatoj ravnoteži organizma nakon čega mi je poslao nekoliko linkova na sadržaje koji o tome pišu. Tu je krenulo istraživanje koje se kasnije pretvorilo u nešto puno, puno više. Nakon par dana sam shvatio da nije bitna samo kiselo/lužnata ravnoteža nego još milijun drugih stvari. Zbog toga je izuzetno bitno da odmah u početku shvatimo da nas jedna promjena u načinu prehrane vjerojatno neće izlječiti - najčešće je potrebno napraviti cijeli jedan zaokret u kompletnom životu, a s vremenom će se neke stvari morati čak i korigirati jer ćemo shvatiti da smo neke stvari možda radili pogrešno. Tako je bilo i sa mnom.

Najbitnije je što brže usvojiti činjenicu da smo mi ono što jedemo - vrlo logično. U roku od nekoliko minuta ili sati se ono što pojedemo ili popijemo nalazi u našoj krvi čime se oprskrbljuju naše stanice. Hranjive tvari iz hrane se ugrađuju u naše stanice čime mi doslovno postajemo ono što smo pojeli ili popili.

Shvaćajući navedeno, ja sam već drugi dan krenuo s prehranom kojoj je cilj bio što prije moj organizam prebaciti iz kiselog u lužnato područje, a pratio sam savjete dostupne na stranici KISELO -> LUŽNATO. S vremenom sam neke stvari u prehrani modificirao s obzirom da sam prehranu prilagođavao i ostalim prehrambenim protokolima namijenjenima borbi protiv raka.

Post je objavljen 15.06.2015. u 23:24 sati.