Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Muka po memorijskim karticama

Ono što je nekad za klasičnu fotografiju bio film, danas je za digitalnu memorijska kartica. Taj mali plastični spremnik čipova suži za pohranu digitalnih fotografija.

Međutim koliko god pojam "digitalno" nekima bio pojam pouzdanosti u odnosu na film (kojega je nepažljivim rukovanjem vrlo lako uništiti), to nije baš tako. Ni memorijske kartice nisu otporne na greške i kvarove.

Kao što stara narodna kaže da ne treba držati sve jabuke u istoj košari, tako ni sve fotografije ne treba držati na istoj memorijskoj kartici. Bolje je imati više manjih kartica jednu veliku. Naime ako memorijska kartica "crkne", ako su sve fotografije na to jednoj kartici, to svakako zna biti velik problem. S druge strane ako su snimke snimljene na više manjih kartica, ako jedna crkne, fotografije na ostalim karticama će "preživjeti".

Jedini problem je što je danas sve teže u prodaji naći kartice manjeg kapaciteta; svi s enatječu da izbace što veće i što brže kartice.

Još jedna stvar oko koje treba voditi računa jest da se memorisjke kartice uvijek kupuju od pouzdanih prodavača. Kupnja na neviđeno može rezultirati kupnjom "mačka u vreći " - od toga da se dobije neispravna kartica, do toga da se kupi nepouzdani "lažnjak". (primjer)

Post je objavljen 15.06.2015. u 19:30 sati.