Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

I na kraju, Quo vadis plastiko?

U prošlom nastavku serijala Quo vadis plastiko? bilo je riječi o visokotemperaturnoj plastici koja sve veću primjenu nalazi prventveno u automobilskoj industriji čime se postiže višestruka korist - jeftiniji dijelovi, jednostavnija proizvodnja, olakšavanje vozila i smanjenje potrošnje goriva i brojne druhe ekonomske, energijske i ekološke prednosti. U ovom nastavku riječ je o budućnosti plastike koja se može svesti samo na jednu riječ.

Priredila:
prof.dr.sc. Đurđica Španiček


Quo vadis plastiko? - 14



Parafrazirajući poznatu scenu iz filma Diplomac (D. Hoffman, 1967.) (pogledajte insert u postu "Budućnost je plastika"), kada se govori o budućnosti, umjesto ondašnje izreke Samo jedna riječ: plastika autor ovoga izvanrednog pregleda o plastici naveo je, ocrtavajući trendove:



Samo jedna riječ: grafeni !





O Autoru:



Dr. Donald V. "Don" Rosato ima široko tehničko i marketinško iskustvo u plastičarskoj industriji, od razvoja proizvoda, preko proizvodnje do marketinge. Radio je za kompanije Northrop Grumman, Owens-Illinois/Graham, DuPont/Conoco, Celanese/Ticona i Borg Warner/G.E. Plastics. Napisao je i objavio brojne radove o porijeklu plastičnog materijala, procesu prerade te korištenju plastičnih proizvoda, autor je brojnih priručnika, razvio je brojne patente iz područja polimernog inženjerstva, član je brojnih udruženja (SPE, SPI, PIA, CPPIA, SAMPE) i uključen je u sva ta udruženja sa PlasticSource Inc. (tehnički razvoj, proizvodnja prototipova). Dr. Rosato diplomirao je kemiju na Boston College, specijalizirao managment na Northeastern University, magistrirao iz polimernog inženjerstva na University of Massachusetts, a doktorat iz područja managmenta stekao je na Berkeley - University of California.



Izvor:
Polimeri:
Gledajući u 21. stoljeće, doba plastike
Wikipedia: Grafeni




Post je objavljen 15.06.2015. u 16:23 sati.