Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

"Nasljeđe Escobara III"


Danas sudjelujemo na susretu u organizaciji NOD-a na Savskoj opatovini. Prijavljujemo se na stranu Kartela dok sa suprotne strane imamo dvije skupine. U prvom redu to su Amerikanci potpomognuti sa Nejto saveznicima, dok drugu skupinu čine pobunjeni Kolumbijski vojnici potpomognuti sa Ruskim plaćenicima. Na teren izlazi ukupno pedesetak ljudi, od čega mi sudjelujemo sa deset boraca. Ostatak ljudstva u Kartelu čini sedmorka Crnih vukova, petorka Mungosa, četvorka Sinova Peruna i nekoliko slobodnjaka što daje tridesetak boraca. Kao najbrojnija ekipa, prvu zadaću krećemo odmah prema neprijatelju stvoriti tampon zonu, dok ostatak Kartela treba odraditi zadaću prebacivanja droge do helidroma. Iako je susret trebao početi u 10h, mi u bazi skoro pola sata čekamo moderatore i zapovjed za kretanje. Budući se ništa ne zbiva, samoinicijativno odlučujemo krenuti u izviđanje južno od naše baze. Dobro da smo krenuli, jer smo niti pedesetak metara dalje naletjeli na pobunjenike u gustišu. Srećom neprijatelj je zbunjen i pita nas jesmo li Rusi, na što potvrdno odgovaramo i povlačimo se unazad. Nakon toga slijedi razmjena paljbe s njima i dok nekolicina naših drži puteljak, dio nas kreće po lijevom krilu kroz gustiš te potiskuje neprijatelje sa puteljka. Čistimo ih nekolicinu na puteljku, no oni se povlače u gustiš s desne strane odakle nam nanose gubitke. Odlazimo u Mash, ali posao je odrađen. Neprijatelj je blokiran u daljnjem napredovanju.

Placenici

Začudo prije izlaska iz Masha, narko-boss nam javlja kako organizator odgađa ovu zadaću za kasnije, a sada imamo zadaću osiguranja i prebacivanja Kartel familije do sletišta. U ovoj zadaći priključuju nam se Ruski plaćenici nakon pregovora sa našim šefom tj. dogovorenom isplatom u drogi. Krećemo s njima prema sletištu južnom trasom dok ostatak Kartela štiti Familiju i napreduje sjevernom trasom. Neposredno pred LZ-om primamo paljbu, vičemo lozinku i čujemo odaziv iza. No paljba ne prestaje. Zaključujemo kako između nas i Mungosa imamo neprijateljsku postrojbu i obavještavamo ih o tome. Imamo gubitke, ali na kraju čistimo Nejto neprijateljei spajamo se sa našim snagama. Ostavljamo Ruse i nešto naših u osiguranju sletišta, pa se vraćamo u bazu. Povratkom u bazu dobijamo opet zadaću potrage za drogom i prebacivanjem iste do helidroma. Dok razgovaramo s jednim koji je bio tamo i smišljamo kako i kuda dalje, odjednom se pojavljuju naši Rafo i Čupko sa drogom. Krenuli dečki u izviđanje i slučajno našli paketiće. Brže bolje šaljemo im pojačanje i na kraju imamo čak 21 paketić. Neposredno prije kretanja prema LZ-u, imamo napad Amerikanaca na našu bazu. Nanose nam gubitke, ali u konačnici ih čistimo. Nakon toga krećemo prema LZ-u sjevernom rutom, donosimo paketiće tamo i osiguravamo ih do dolaska helikoptera.

Placenici

Vukovi, Mungosi i slobodnjaci nakon toga kreću nazad u bazu, dok mi ostajemo osiguravati sletište za sljedeću zadaću. Čekajući nastavak zaključujemo kako su zaboravili na nas i krećemo sami nazad prema bazi. Tijekom kretanja kroz šumu sjevernom trasom imamo konatak s Amerikancima, ali pošto to nije nosilo nikakve bodove isključujemo se iz borbe i krećemo prema bazi pobunjenika. Slučajno nabasavamo na istu, te ulazimo u razmjenu paljbe.Na žalost pošto najavljeno pojačanje iz naše baze ne stiže na vrijeme, većina nas gine zbog napada s leđa. Propust je to zadnjeg našeg u liniji, ali što je tu je. Vraćamo se u Mash i usput putem nailazimo na naše zakašnjelo pojačanje. Govore nam kako kreće konačni napad na neprijateljsku bazu, te čim se oživimo da im se pridružimo. Uslijedila je borba za pobunjeničku bazu u kojoj trpimo gubitke, ali na kraju se jedan naš ipak uspio probiti i postaviti bombu u njihovu bazu. Dok se krećemo prema autima čujemo signal kraja susreta. Uslijedila je kotizacijska piva i oproštaj sa suborcima. Mi selimo prema City Centru na još jednu pivu, te se razlazimo iza 16:30 kako bi naša podružnica 47 na vrijeme stigla na vlak za Karlovac. Na kolodvor stižemo u 16:53. Još jedna zadaća uspješno odrađena...


Post je objavljen 14.06.2015. u 20:29 sati.