Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

HDZ-ov ETIČKI KODEKS PONAŠANJA

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HDZ-ov ETIČKI KODEKS PONAŠANJA



Ovih dana HDZ-ov zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavljuje da će dati mandat na raspolaganje na sve stranačke funkcije, a da ostavku na mjesto gradonačelnika Zadra ne planira ponuditi.

Politička stranka HDZ ima etički kodeks ponašanja u kojem se navodi da njihovi članovi u obnašanju javne ili političke dužnosti prema načelu ponašanja ne smiju zloupotrebljavati povjerenu im javnu imovinu i dr., i da će se sankcionirati oni koji se ogriješe o ovaj Kodeks, jer nekažnjeni propusti izazivaju nove pogreške. Sva stranačka tijela dužna su pratiti poštivanje Kodeksa i u okviru svojih ovlasti, te u skladu sa Statutom, pokretati i donositi stegovne mjere protiv onih koji se o Kodeks ogriješe. Stranka će zahtjevati ostavke, razrješenja, smjene i odgovornost pred zakonom izabranih ili imenovanih dužnosnika koji prekrše ovaj Kodeks, te javno objaviti dotične sankcije. Nitko nije izuzet od primjene načela ovoga Kodeksa.

Vidljivo je da je od primjene načela ovoga Kodeksa izuzet Božidar Kalmeta jer ga HDZ nije sankcionirao, zahtjevao ostavku, razrješenje, smjenu i odgovornost za povjerenu imovinu javnih poduzeća koja su bila u sklopu bivšeg ministarstva za koju je sada optužen.


Zadar, 7. lipnja 2015. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA ZADAR


Post je objavljen 07.06.2015. u 13:48 sati.