Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Oblačenje brata Ivana Tomasa

Iako dosad na blogu nismo poimence nabrojali sve članove i datume njihovog ulaska u novicijat i primanja škapulara, brat Ivan Tomas bit će iznimka jer po mnogočemu u našem bratstvu on to već odavno jest.
Naime, brat Ivan Tomas dosad je s nama bio prisutan na sastancima Bratstva isključivo putem video-veze; živi u Nizozemskoj i putem Skypea prati predavanja našeg duhovnika, sudjeluje u razgovorima i moli s nama Časoslov.
Prilikom našeg pristupanja u novicijat nije mogao primiti škapular, ali je zato nastavio formaciju u svojstvu postulanta sve do prošle nedjelje, 31.5.2015., kada je doputovao u Zagreb i u samostanskoj kapelici primio škapular iz ruku patera Dominika. Poslije nedjeljne svete mise Bratstvo se zadržalo u prostorijama samostana na druženju, a potom je uslijedio obred primanja. Započeo je molitvom srednjeg časa, nakon toga je nastavljen službom riječi i kratkom homilijom, te napokon ispitivanjem kandidata i molitvama primanja u novicijat.

Jer, premda slobodan od sviju, sam sebe svima učinih slugom da ih čim više steknem (1Kor 9,19)




Bila je to prigoda da uživo prvi put susretnemo našeg brata, koji se ističe obrazovanjem, pobožnošću i interesom za djelovanjem u Nizozemskoj na polju evangelizacije. Često od njega slušamo svjedočanstvo o duhovnoj pustoši koja tamo vlada te dobivamo poticaj na predaniju molitvu i angažman u Bratstvu. Brat je bio radostan, a i naša su srca bila ispunjena - Gospodnje djelo se širi i preko nas, vjerujemo, zapalit će svijet!
Poslije obreda skromno smo proslavili ovaj veliki dan i potom otišli u svoje obitelji na nedjeljni ručak i odmor.




Post je objavljen 05.06.2015. u 08:00 sati.