Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

Turneja u Turskoj 3-11.08.2015.

03-11.08.2015. Seniorski sastav sudjelovao je na 6. KULTUR & SANAT FESTIVALI u gradu Corlu u Turskoj.

Turneja u Turskoj trajala je devet dana. Na putu do Turske posjetile smo glavni grad Bugarske; Sofiju. Po dolasku u grad Corlu domaćini su nas lijepo dočekali i smjestili.
Festival se odvijalo na nekoliko lokacija u gradu Corlu. Svečano otvaranje u parku, defile kroz grad, nastupi i flash mob na glavnom trgu te zatvaranje ispred zgrade općine Çorlu Belediyesi.

Organizatori su priredili piknik na rijeci Martisa u mjestu Karaaaç pri samoj granici sa Grčkom. Prelazile smo mostom na kojem su sultani promatrali izlazak i zalazak sunca na rijeci Martisa (Marica). Izlet u grad Edirne pamtimo po stadionu na kojem se održava tradicionalno hrvanje u ulju Kirkpinar Oil Wrestling Festival te poznatom Bazzar-u (tržnici) i posjetu Džamiji Selimije.

Tokom festivala organizirani su barbecue i pool party te monoge aktivnosti za sudionike. Posebno su nas veslile nacionalne večeri na kojima smo imale priliku upoznati različite kulture i zemlje, a priredile smo i Hrvatsku večer sa prezentacijom tradiocionalnih proizvoda poput vina, rakije, kulena i izuma penkale, kravate i dr.

Za kraj festivala Istambul i panoramska vožnja brodom po Bosporu, posjet Aja Sofiji (Crkva Svete mudrosti) danas je Hagia Sophia muzej i Plavoj đamiji (Ahmedija ili Džamija Sultana Ahmedau).

Među sudionicima festivala bili su predstavnici Argentine, BiH, Cipra, Crne Gore, Koreje, Meksika, Poljske, Srbije.

Zahvaljujemo roditeljima na razumijevanju i podršci.
Veliko hvala Auto prijevozu Samoborček na odličnim vozačima Franji i Marjanu.
Hvala svima koji su nam pomogli u pripremi reprezentativnog štanda Hrvatske;
Punioinica vode Jana, Vina Šember, Vina Tomac, Medeni kutak, OPG Peurača, KUD Lipa, Ruža Martinković.

*Ostatak fotografija možete pogledati na službenoj facebook stranici; Svetojanske mažorektinje.


Post je objavljen 14.08.2015. u 08:00 sati.