Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

VegeSajam


Zagreb, Trg bana Jelačića, 2. lipnja 2015.

Pozivamo vas da posjetite 5. VegeSajam koji će se održati u utorak, 2. lipnja 2015. od 9 do 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Cilj je ovoga sajma upoznati sve s ponudom i prednostima zdravih, bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača. Želite li kušati veganske kobasice, ćevape, zobeno mlijeko ili nabaviti odlične veganske recepte, ne propustite VegeSajam. Osim mnoštva veganske hrane, zanimljive literature i dobrih kuharica, moći ćete kupiti i biljnu hranu za pse i mačke.

5. VegeSajam specifičan je po tome što će se na njemu predstaviti i neki od nositelja V-oznake. V-label, europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete već 20 godina. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati. V-oznaka i u Hrvatskoj postaje sve popularnija i primamljiva sve većem broju proizvođača i kupaca. Pogledajte tko sve u Hrvatskoj ima V-oznaku.

Svoje proizvode i usluge na ovogodišnjem VegeSajmu predstavit će izlagači koji će ujedno biti neki od stotinjak izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, 4. i 5. rujna na glavnom zagrebačkome trgu:

Annapurna - nositelj V-oznake
bio&bio trgovine
Dvostruka duga (Vegefino) - nositelj V-oznake
Garden
Greencajg
Konoplja&co.
Kresoja (AMI) - nositelj V-oznake
BoBo trgovina
Planetopija
Prijatelji životinja
Rožić
Šumski kuhar
Vegehop
Vegetariana - nositelj V-oznake

Na VegeSajmu bit će izloženi i promovirani isključivo veganski proizvodi.

Najvažniji zdravstveni razlog za bezmesnu prehranu je prevencija raznih oboljenja poput raka, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti. Također, sve je više ljudi koji iz suosjećanja prema životinjama odbacuju namirnice životinjskog podrijetla, a i sve je više alarmantnih pokazatelja koliko mesna industrija utječe na potrošnju dragocjenih prirodnih resursa i zagađenje okoliša.

Povodom VegeSajma još Vas jednom izazivamo da se odlučite na Vege izazov. Velik broj građana već se odazvao izazovu – prijavite se i vi putem stranice: www.veganopolis.net i preporučite ga drugima, a na Vaš će mail 30 dana stizati zanimljivi veganski recepti i informacije.

Post je objavljen 01.06.2015. u 08:03 sati.