Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Svetkovina Presvetog Trojstva

Doista su snažne riječi koje nam na današnji dan Crkva daje u misnim čitanjima:

Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! (Mt 28, 19)


Mi razumom ne možemo dokučiti tajnu Presvetog Trojstva, ali u zahvalnosti primamo nauk Crkve i u srce pohranjujemo Isusovu zapovijed: učiniti sve narode njegovim učenicima i navijestiti im radost spasenja!
Naša sestra Josipa Marija Mirjam ovako moli:

Duše Sveti, izlij svoje Darove i Milosti na sve članove III Reda kojem pripadam i našega fr. Dominika, kao pastira, da budemo Tvoj i Marijin melem ovom svijetu!
Pomaži nas obilato da svjedočimo Tvoju Svetu Prisutnost kao kršćani – prvi apostoli u Petrovo vrijeme – kad se na njegov govor obrati 3000 ljudi…
Daj da i svaki od nas bude Petar crkve svoje koja diše u Tebi – jer Ti si joj Glava i Ti si Pastir!
Isuse, hvala što od nas činiš pokretljiv i savitljiv ud Majke Crkve - da se sva Tvoja djeca vrate u Krilo najsigurnije - kao pilić pod majčino krilo Kvočke!
Najzad, to su Tvoje Raširene Ruke s Križa koje upućuju na Krila Duha Svetog – toliko nam potrebnog, kao žednom voda…
Nema te hrane koja bi ovaj svijet zasitila, osim Ljubavi kojoj se utječemo i slavimo zapisanim riječima ljubljenog učenika ''Ostanimo u toj Ljubavi…jer Bog je Ljubav!''.
Ljubavi, posveti nas i uredi unutar Reda da svatko ima svoje poznato i znano Poslanje na spasenje duša i ozdravljanje srca koja za Radosnu vijest još nisu čuli.
A ako su je zatomili, da ih sve podsjetimo svojim čistom obrazom, prepunim Radosti i Smijeha – da nam zavide kao nekoć Prvoj Crkvi – ''vidi kako se ljube…''
Nek' po tome znaju da smo Tvoji…zato, Duše Sveti, mi te trebamo!


Danas je posljednji dan svibanjskih pobožnosti.
Hvala Bogu i Majci Božjoj što su još uvijek u našem narodu žive te pobožnosti! Hvala Bogu na svakoj baki koja svoje unučiće uči molitvi krunice, na svakom bogoslovu koji prebire zrnca pripremajući se za sveti red, na svakom bračnom paru koji u molitvi krunice gradi svoje zajedništvo, slogu i ljubav!
Marijo, kraljice svibnja, moli za svoju dječicu!



Post je objavljen 31.05.2015. u 08:00 sati.