Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/martinabosslifestyle

Marketing

Borba sa celulitom

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva, a do njega dolazi zbog nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom, posebice kod djevojaka i žena koje se hrane nezdravo i ne bave fizičkim aktivnostima. Okej, to je po školski. Ono što mi žene znamo jest to da je celulit najveća gnjavaža, problem kojeg se teško ili nikako ne uspijevamo riješiti! Osim hormona koji imaju veliku ulogu u nastanku celulita, stres, neispavanost i genetska predispozicija ubrzavaju njegov nastanak, a kao dokaz nam mogu poslužiti i mršave žene koje pate od istoga problema kao i žene jače građe.

Celulit sam počela primjećivati u srednjoj školi, što zbog nezdrave prehrane, a ni genetika mi po tom pitanju nije išla na ruku. Osim toga, bolesna štitnjača i divljanje hormona je učinilo svoje, pa je sve skupa urodilo jednim ''lijepim'' plodom- celulitom na stražnjici i bedrima! Naravno, odmah sam posegnula za raznim uljima, masirala se svaku večer ali većih pomaka nije bilo. Pomirila sam se s tim, okej, imam celulit, ima ga 90% žena, pa mogu i ja.
Uvjerila sam se da mi samo vježbanje ne pomaže. Krenula sam sa zdravom prehranom, počela piti zeleni čaj i općenito puno tekućine tijekom dana. Na prvu, pomake nisam ni primjećivala dok se nakon nekog vremena nisam pogledala kritičkim okom (onako kako samo žena može) i shvatila- pa moj se celulit više ne vidi! Naravno, on nije nestao u potpunosti ali vidio se jedino kada bih jako stisnula nogu. Mogu vam reći da je proces bio dug, više od pola godine ustrajnog vježbanja i zdrave prehrane. Možda celulit odlazi nakon nekoliko skupih tretmana raznim laserima i preparatima ali oni su često puta nedostupni nama ''običnim'' ljudima, no ni to nije dugotrajno rješenje.

Ovo su moji savjeti u borbi protiv celulita:
1. Pijte puno tekućine. Dajem vam zadatak da popijete 0,5 l zelenog čaja svaki dan + litru obične vode. Bolest je važno liječiti iznutra, pa tako i celulit. Zeleni čaj neka bude u listićima, ne u filter vrećicama, a pripremite ga bez dodavanja šećera.
2. Osim tekućine, pripazite na prehranu. Za početak izbacite slatkiše, čokolade i općenito namirnice koje imaju puno šećera, masnu hranu i dodatke (majoneza, kečap, razni kalorični umaci..), ubacite svježe voće i povrće jer ono izbacuje toksine iz našega tijela. Umjesto sokova i gaziranih pića pijte svježe cijeđenu naranču i limunadu. Smoothiji su odličan izbor za svaki doručak i međuobrok u danu! Ubrzajte svoju probavu te uz razno voće i povrće, u svoj smoothie ubacite žličicu mljevenih lanenih sjemenki i cimet.






Osim prehrane i dovoljno tekućine, tjelovježba je od presudne važnosti. Zato vam donosim mali izazov, a vježbe ću vam mijenjati i pojačavati svaki tjedan! Radite ih 3 puta tjedno, a za vrijeme treninga pijte puno tekućine!
1. Obični čučanj - 4 serije, 10 ponavljanja (pazite da vam leđa uvijek budu ravna, a koljena ne prelaze nožne prste).
2. Široki (sumo) čučanj - 4 serije, 10 ponavljanja
3. Iskorak velikim korakom - 4 serije, 14 ponavljanja, svakom nogom 7 komada (pazite da koljeno noge s kojom iskoračite ne prelazi nožne prste)
4. Dijagonalni iskorak - 4 serije, 14 ponavljanja, svakom nogom 7 komada (pazite da koljeno noge koja vam ostaje naprijed ne prelazi nožne prste)





Ne dopustite da zbog celulita imate manjak samopouzdanja! Ima ga 90% žena, imaju ga i mlade, mršave djevojke i žene. Ako ste vi zadovoljne takve kakve jeste i celulit vam ne predstavlja problem- vi ste sretna žena! Ipak, rijetko koja od nas će reći: da, sviđaju mi se masne naslage na mojim bedrima i ne, ne želim ih se riješiti! Ne dopustite da vam društvo diktira kako će te izgledati. Ako ste zadovoljne sobom i ne smetaju vam te male nepravilnosti, samo naprijed i iskreno, zavidim takvim ženama.
Kako se vi borite protiv masnih naslaga na vašem tijelu? Koristite li razne preparate, kreme i sl. i djeluju li? Komentirajte i sudjelujte u raspravi, svaki savjet je dobrodošao!


Post je objavljen 27.05.2015. u 15:38 sati.