Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

MIRIS LIPA


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 04.07.2004. u 20:43h na portalu Iskrica weblog, a iz moje 1. zbirke "Sjena duše"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=27341

i 10.6.2009. i 4.10.2011. objavljeno na portalu Magicus:

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/miris-lipa

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69391

U ovom predvečerju, ove subote tužne kao sam život što je tužan, ne dopiru mirisi lipa, dobila sam čašu vremena pa je ispijam polako, žedno, ali polako…

Između nas oduzimaju nam nas, srca bi htjela sklopiti oči na trenutak, da se odmore i opet su mi pitanja teška kao ovaj globus što se tako neumorno vrti sam oko sebe, da je već i mene umorio.

Volim kad tvoj dlan zaluta kroz moju kosu i kad uzimaš moju ruku kao mladu pticu, odnosiš je prema svojim usnama ostavljajući trag, prelaziš preko praga površnog dodira i zaranjaš dublje od bilo kakvih slatkih riječi, a tek kasnije dolaze mi slike događaja, te prve dvije riječi izrečene u zanosu zanosa.

Sudbina zna jako dobro koga je spojila, koga je razdvojila, a nakon ove noći miris lipa više nije tako intenzivan, najjače su mirisale jučer i protekla dva dana, jer su znale da im je to zadnji miris kojeg mi daruju, znale su i pjevale su mirisima opojnosti, zaludile su mi život tim mirisom poput predivne glazbe i dovele su me do nas dvoje.

Na dnu čaše ostali su naši izdisaji, zapisani, ne sjećam ih se više, doplivat ću do nečije obale i pitam se hoću li umrijeti na mekanom pijesku nanesena poput zalutale naplavine drveta koja se slučajno našla baš na tom mjestu?


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 06.06.2017. u 17:17 sati.