Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Trešnjevačko biciklističko čvorište



Snimio: Vanja


Jučerašnji sam post posvetio raskršću Zagrebačke avenije i Selske ceste zbog onog fenomenalnog crteža/slike/murala/uratka na stupu nadvožnjaka, a danas ću se maknuti svega 20-tak metara prema jugu i posvetiti jednoj drugoj temi vezanoj uz to raskršće!

Naime, to je jedno od najfrekventnijih mjesta u gradu što se tiče biciklističkog prometa ... jednog jutra (onoga kad su i fotkane ove fotke - 23.04.2015.) sam se oko 8h zatekao na tom raskršću pa sam odlučio izbrojiti bicikliste koji će njime proći. Brojao sam sve smjerove i sve strane raskršća (dakle, i onaj smjer koji prolazi ispred kazališta "Trešnja") ... i nabrojao 62 biciklista u 10 minuta!!!
(za usporedbu, jednog sunčanog popodneva sam na biciklističkoj stazi Ulice grada Vukovara, kod bivše Plivine upravne zgrade u također 10 minuta nabrojao njih 44)

Toliko biciklista na jednom mjestu (vidi fotke dolje!) teško je vidjeti i u mnogo "razvikanijim" biciklističkim gradovima poput npr. Beča!

Evo i kratkih crtica vezanih uz primijećene bicikliste!
- spolna struktura: otprilike pola-pola
- starost: najviše mladih, ali nije zanemariv broj niti starijih (preko 50)
- bicikli: polovica su razni mountain/city bajkovi, no ostatak su sve moguće vrste, stari, novi, specke, pony, trekking ...
- poštivanje propisa: većina poštuje propise, koristi staze, čeka na crvenome svjetlu, dok se recimo njih 10% oglušuje na propise


Eto, uživajmo u fotkama sunčanog jutra punog biciklista sad dok vani pada kiša (no, usprkos tome, ispred firme je parkirano desetak bicikala wink)!



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Post je objavljen 22.05.2015. u 15:25 sati.