Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

Ćevapi u somunu broj 50!!! Bicko Vs CheWap Vs Medvedgrad

CheWap, Kruge 19a

Cijena: Ćevapi 28 kn, kajmak 7
Ćevapi oblik: Dulji nego širi, mogli bi biti veći
Ćevapi okus: Korektan, ali ne pamtljiv
Luk količina, okus: Sasvim dovoljno
Lepinja: Prosječna, mogla bi biti deblja

Na ukletom mjestu gdje nije uspjelo zaživjeti nekoliko vlasnika, u Krugama je nedavno počeo s radom CheWap. Niti sto metara od ubojice ćevapa iz američke države, blizu parkinga, uređen i dotjeran na vrhunskoj razini, CheWap vas prvo natjera da deset minuta gledate slike i džidže, i sjetite se dana provedenih na Kubi. Dodatni plus je mjesto uz roštilj, gdje uživo možete gledati kako mališani upijaju vatru i dobivaju bojicu. To je ujedno i najbolji dio CheWapa, jer se unatoč više nego zanimljive, pa i najoriginalnije ponude u gradu i šire (ćevapi od tune, povrća, janjetine!), baš i nismo oduševili pojedenim. Sasvim korektno, uredno, ne preveliko i ne vrhunski. Tunapi su suhonjavi i sitni, janjičara nam je bilo žao što nisu upotrijebljeni za ražanj, dok je klasični ćevap tek nešto iznad prosjeka. Povrtne nisam probao, ipak moram držati do renomea! Mrvicu više truda uloženih u same ćevape, i sve bi bilo sjajno. Jako ugodno i nasmijano osoblje dodaje pola boda na ocjenu.

Ocjena: 7,5


Bicko, Karlovačka cesta 24

Cijena: Ćevapi 35 kuna, kajmak 10
Ćevapi oblik: Lundgreni, mrcine, opaki momci
Ćevapi okus: Puni dima i mesa
Luk količina, okus: Prosjek
Lepinja: Najbolja u gradu

Tamo gdje Remetinec prelazi u Blato, par minuta iza Arene Zagreb raste uredan, moderan i potpuno nov restoran Bicko. Gazde za sada toliko kombiniraju s gablecima, roštiljem, brizlama, mozgvima, fritajama od 1000 jaja, i čime sve ne, da sam mislio da se uopće ne trude oko nekih dosadnih ćevapa. A trude se. I to kako! Bez pretjerivanja, ovdje ćete pojesti najveću porciju ćevapa u gradu. Lepinja je tako ubojito fina, vani hrskava, unutra mekana, a ogromna kao šapa Alije Sirotanovića, pokoj mu duši. Ćevapi su toliko veliki da bi mogli statirati u nekom trenutno popularnom filmu, i čak je i meni gladnome ostao jedan kojeg više nisam mogao nigdje strpati nego u džep za kasnije. Jedini problem po meni je što bi mogli biti krupnije kosani, jer me osobno kod Koste ljuti što ide pretjerano u šlajfanje pa dobijem strukturu hrenovke. I prvi put su bili malo škriputavi i suhi, ali već sljedeći – na granici savršenstva. Ako i treći put budu tako sjajni, penju se na 8,5!

Ocjena: 8

Medvedgrad, Adžijina 16

Cijena: Ćevapi 35 kuna, kajmak 10
Ćevapi oblik: Školski, dugi, ne predebeli, lijepi komadi
Ćevapi okus: Fantastičan, sočni do savršenstva
Luk količina, okus: Moglo bi više
Lepinja: Izvanredna, ali je sa strane...

Najljepša terasa u gradu Zagrebu, okružena gigantskim stablima, masivnim drvenim klupama i stolovima do sada je bila poznata po vrhunskim pivima obitelji Nauković. Ali je roštilj bio, onako, za uz pivicu, ali ništa epohalno. E pa sad je epohalan. Ljudi su doveli roštilj-majstora iz Mareda koji sam nabavlja, soli, odležava i sprema meso, pa sam ostao oduševljen kušanim. Iako smo satrali i otkošteni zabatak i pljesku u kajmaku punjenu Zdenka sirom (!?), ćevapi su me mirisom i okusom zašamarali samo kao oni u Žaru i Tomislavu u zadnjih godinu dana. Dakle, miris goveđe juhe s triple grincajgom, okus mesnat, bogat, ubersočan. Delicija! I kajmak je nekako dobar, mekan, sve valja... Osim što ćevapi nisu u lepinji. Eto, nema boga, ali dvije Gričke Vještice su me vratile u normalu.

Ocjena: 8,5

Post je objavljen 22.05.2015. u 14:10 sati.