Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Hvaljen Isus i Marija!



U želji da predstavimo naše laičko bratstvo svijetu odlučili smo na ovaj način postati prisutni na Internetu (dok nam se ne javi neka dobra informatički potkovana duša koja će nam dizajnirati i održavati lijepu web-stranicu smijeh). Ovo je mjesto gdje ćete moći naučiti neke činjenice o Redu propovjednika, o brojnim dominikanskim svecima, o teološkim i duhovnim pitanjima. Također ćete ovdje moći čitati novosti iz života Crkve, Reda propovjednika i našeg laičkog bratstva.

Za početak ukratko o nama: mi smo Laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića - laici "trećoreci", članovi dominikanskog reda koji ne žive u samostanima, ne nose habite i nisu obvezani na celibat, ali u svoj život žele ucijepiti redovnička pravila čistoće, siromaštva i poslušnosti, u duhu karizme Reda propovjednika.
Okupljamo se pri dominikanskom samostanu i župi Blaženog Augustina Kažotića, velikog zagrebačkog biskupa i dominikanca. Sastajemo se kako bismo zajedno molili i učili o pitanjima vjere i duhovnosti te kako bismo u zajedništvu ostvarivali svoj poziv na propovijedanje Evanđelja, žive Božje Riječi koja gori u našim srcima i koja našu svakodnevicu preobražava u bogatstvo susreta s braćom ljudima i s Trojedinim Bogom.
Mi se u Bratstvu međusobno zovemo braćom i sestrama: mi smo djeca jednog Oca koji nas je stvorio, sinovi smo i kćeri Isusove i naše Majke i Kraljice reda propovjednika, a u Duhu Svetom djeca smo utemeljitelja Reda propovjednika - svetog Dominika, koji je ludošću propovijedanja mnoge duše vratio na pravi put i od vječne propasti spasio.

U okrilju dominikanskog reda otkrivamo kako graditi posvećeni život u svijetu - kako biti sol zemlje i svjetlost svijeta, kako biti u svijetu ali ne od njega, kako prožeti Božjom prisutnošću svoj dan, svoju obitelj, svoj posao, svoje planove, svoja trpljenja, svoje velike radosti i postignuća... Naš je cilj živjeti geslo Reda: VERITAS (Istina)! Učimo kako drugima naviještati da "nema pod nebom drugog imena dana ljudima po kojem se možemo spasiti", osim imena Gospodina našeg i Spasitelja Isusa Krista!



Post je objavljen 21.05.2015. u 17:13 sati.