Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

GORAK KRUH VODENIČARA

T. Jelić: Pale sve maske s lažnoga domoljuba Bandića


Milan Bandić izložbom u Poglavarstvu proslavio 'Dan oslobođenja Zagreba', a zaboravio na žrtve 'osloboditelja' u 180 masovnih grobnica na području Zagreba!

Ovih je dana civilizirana zapadna Europa slavila 9.svibnja kao Dan pobjede nad fašizmom. Necivilizirana i balkanska Hrvatska,a posebno vlasti u njezinu glavnome gradu, slavili su 8. svibnja kao dan oslobođenja Zagreba. Za jedan značajno manji dio Hrvata 8. svibnja 1945. je dan oslobođenja, no za više nego dvotrećinski dio i Zagrepčana i Hrvata 8. svibnja 1945. dan je kada je Zagreb ponovo potpao pod velikosrpsku čizmu i smatraju ga danom okupacije. Jedan totalitarni režim zamijenjen je drugim još okrutnijim i dugotrajnijim. To potvrđuju rezultati referenduma o samostalnosti 1991. godine.

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski priređena je službena proslava tzv. dana oslobođenja Zagreba na kojoj su komunistički prvaci (Fumić i ostali) te reciklirani komunisti (Milanović i ostali ) pod krinkom antifašizma po tko zna koji puta branili komunistički totalitarni režim, komunističke zločine i totalitarnu komunističku ideologiju. Iako postoje dvije značajne i velike rezolucije Vijeća Europe koje nedvojbeno osuđuje sve totalitarne režime i ideologije dvadesetog stoljeća, fašizam, nacizam i komunizam.

Da na hrvatskoj političkoj sceni postoji državnik ili stranka kojima je uistinu stalo do nacionalnoga prosperiteta, onda bi prije svega zadužili tim hrvatskih znanstvenika koji bi znanstvenim općeprihvaćenim metodama utvrdili punu istinu hrvatskoga dvadesetog stoljeća i ratova koji su vođeni u Hrvatskoj. Ovako, sve to vrvi nizom laži i mitova koje su klice nacionalnoga razdora. Oni koji sprječavaju potpunu istinu o hrvatskome dvadesetom stoljeću boje se i srame onog što su radili oni ili njihovi pretci.

Demokratska Hrvatska kao i sve civilizirane europske zemlje uistinu želi slaviti 9. svibnja kao dan pobjede nad fašizmom, ali demokratska Hrvatska niti može niti želi slaviti 8. svibnja kao dan oslobođenja Zagreba jer je tada u Zagreb ušla okupacijska JNA koja je svoje pravo lice prema Hrvatima i Hrvatskoj pokazala 1991. raketiravši Banske dvore s ciljem da ubije demokratski izabranoga prvog hrvatskog predsjednika. Ista ta JNA je godinu dana prije razoružala hrvatsku teritorijalnu obranu uz pomoć tadašnje nedemokratske komunističke vlasti s Ivicom Račanom na čelu te tim oružjem naoružavala srpsku manjinu u Hrvatskoj koja je opet bila vrlo važna karika u projektu stvaranja Velike Srbije.Ovo je samo djelić neoborivih činjenica zbog kojih golema većina Hrvata ne želi da se pod krinkom antifašizma slavi okupacija Hrvatske.

Bandić najviše slavio 8. svibnja i dan oslobođenja Zagreba

Gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Bandićem prednjačile su u proslavi 8. svibnja kao danom oslobođenja Zagreba. Na ulaznim vratima zgrade postavljen je veliki T.plakat s natpisom '70 godina oslobođenja Zagreba', a u predvorju zgrade izložba slika iz toga za mnoge kobnog dana kada se četnici preobučeni u partizane kao horda upali u Zagreb i ubijali i pljačkali kao boljševici u Rusiji.Tada je počeo najveći egzodus Hrvata u njihovoj povijesti i najveći broj njih pogubljeni su bez ikakvih suđenja i bez ikakve stvarne krivice. U okolici Zagreba ima 180 obilježenih masovnih grobnica iz toga perioda. Glavni arhitekt tog zločina bio je Josip Broz Tito koji je tajno obilazio mjesta smaknuća. O tome u Vjesnikovoj arhivi postoje relevantni znanstveni dokazi.

Samo tjedan dana prije bila je dvadesetgodišnjica raketiranja Zagreba kada je smrtno stradalo 7 i ranjeno 175 civila 1995.godine. Milan Bandić tada se nije udostojao napraviti izložbu u predvorju zgrade gradskog poglavarstva jer su njemu sve uspomene na Domovinski rat strane, jer u njemu nije sudjelovao i jedan je od rijetkih Hercegovaca u Zagrebu koji nije dao obol obrani Domovine. No zato s ponosom po Bundeku na raznim balkanskim dernecima nosi bedž Josipa Broza Tita subotom, a nedjeljom hodočasti u najpoznatije hrvatsko svetište Mariju Bistricu i tamo od crkvenih prvaka biva dočekivan i hvaljen kao živući svetac.Naravno da se tada istinski vjernici pitaju pa tko je tu lud?

Komunizam je totalitarna ideologija s ključnim ciljem zatiranja kršćanstva i Crkva je službeno njezina prvaka Tita označila zločincem, gradonačelnik glavnoga grada na reveru nosi njegov bedž, a hrvatski biskupi ga za života stavljaju na svetost oltara (doduše ne svi) i onda s propovjedaonica osuđuju apatiju, defetizam i beznađe, dok ga zapravo na ovakav način ponajviše sami produciraju. Da u zgradi gradskoj poglavarstva caruje i dalje totalitarna komunistička ideologija, svjedoči i niz javnoobznanjenih nepravilnosti u radu gradske uprave u posljednjih 15-ak godina, a na mnogima bi pozavidjeli i pripadnici talijanske Cosa nostre. Milan Bandić okorjeli je prikriveni 'titoist' i zato uporno sprječava da se trg Maršala Tita preimenuje u Kazališni trg.
Prosvjed „Kruga za trg"


Već devetu godinu za redom 'Krug za trg' organizira prosvjed ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta s jednim jedinim ciljem da se s tog najljepšeg zagrebačkog trga makne ime Josipa Broza Tita. Zasad bez uspjeha jer to ne želi Milan Bandić,ali je zanimljivo da ga nitko od govornika već godinama javno ne proziva za to iako svi znaju da je on ključni protivnik micanja Tita. Glavni gost i govornik na tom prosvjednom skupu bila je dr. Andrea Valić Zver iz Slovenije, inače članica upravnog odbora europskog sjećanja i savjesti iz čijeg izlaganja valja izdvojiti: 'Ako ignoriramo prošlost, sigurno ne razumijemo sadašnjost.Budućnost demokracije je ovisna o prošlosti. Posebnu odgovornost prema svojoj demokraciji imaju oni narodi koji imaju bogata iskustva s totalitarizmima.'

Zanimljivo da je na ovogodišnjem prosvjedu za micanje imena Josipa Broza Tita bio i predsjednik skupštinskog odbora za imenovanje i preimenovanje ulica i trgova u zagrebačkoj gradskoj skupštini Zoran Piličić i da je govorio o potrebi promjene naziva, ali je organizatorima prigovorio da se odazvalo premalo ljudi. On je inače HDZ-ov zastupnik u gradskoj skupštini pa je to u publici zvučalo vrlo licemjerno. Najprije u ovom sazivu skupštine nikada službeno nije započeta procedura promjene naziva za što on snosi odgovornost. HDZ u Zagrebu je u prikrivenoj koaliciji s Bandićem i da im je istinski stalo do promjene naziva trga Maršala Tita, oni bi to s Bandićem lagano odradili.Bandić nema ideologije kao što ju nije imao ni Tito. Obojicu vodi isti instinkt koji se zove pragma.
Sve u svemu Hrvatska će još jedno vrijeme živjeti obavijena mrakom o dvadesetom stoljeću dok na vlast ne dođe državnik koji će radi budućnosti naroda i države raščistiti s neistinama iz novije prošlosti. Kolinda Grabar-Kitarović jednim je činom (micanje Titove biste iz ureda ) poslala poruku da je spremna uhvatiti se u koštac s time

Hrv. tjednik, 18.5.15.

Post je objavljen 20.05.2015. u 09:45 sati.