Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Stanovi se prodaju za prosječno 14% manju cijenu od tražene

ZAGREB - Vlasnici zagrebačkih stanova svoju nekretninu u prosjeku prodaju za oko četrnaest posto nižu cijenu od one koju traže. Pokazuju to podaci o prosječnim traženim cijenama stanova u ovoj godini oglasnog portala Njuškalo u usporedbi s podacima iz realiziranih kupoprodajnih ugovora koje vodi Grad. Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama Dubravko Ranilović, koji se analizom traženih i postignutih cijena bavi dvanaest godina, potvrdio je razliku u željama i realnosti na tržištu, piše Večernji list.
– Činjenica je da su odstupanja velika jer je realna, postignuta cijena mnogo niža od željene. Uz to zadnje tri do četiri godine stalan je trend pada cijena nekretnina i on će se zadržati, dok tražene cijene nisu toliko pale. Prošle su godine cijene nekretnina bile deset posto niže nego godinu prije – objasnio je Ranilović.
Od Gradskog ureda za imovinskopravne poslove, koji je grad podijelio na 695 cjenovnih blokova, tražili smo podatke o ostvarenim cijenama u prvom tromjesečju u nekim četvrtima te smo ih usporedili s postignutim cijenama susjednih blokova u drugoj polovici prošle godine. Cijena nekretnina je podjednaka. Prema podacima, središte grada nije mnogo skuplje od ostalih dijelova,
a najbolje cijene postižu stanovi u novijim zgradama nekretnine Dubrovnik

Post je objavljen 19.05.2015. u 13:46 sati.