Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gordanasi

Marketing

NASTAVAK SUĐENJA DOKTORKI SMRT

14.06.2011.



Jučerašnje ročište je bilo jedno od težih za mene... Mislim sve mi je neopisivo teško a posebno mi je bilo teško pošto sam ja svjedočila pa sam morala ponovo da prođem kroz sve. Ali skupila sam svu hrabrost ovog svijeta i izdržala sam, bila sam mirna, gledala sam doktoricu u oči i kroz nju vidjela svoju sestru. Ona je naravno pokušala da me isprovocira sa pitanjima kao što se nisam preselila kod sestre "kad sam se već toliko brinula za nju", koliko je tableta pila, zašto joj nije bila ovjerena knjižica (a bila je...) bla, bla, bla....Opet ide na to da Ceca nije imala zdravstveno osiguranje, da je pila neke tablete bez njenog znanja... itd...itd... A sa dotičnom doktoricom uvijek dođe njena SESTRA!!! Pitam se koliko su one bliske? Koliko ona voli svoju sestru?


Osim mene svjedočio je Cecin muž,  doktorica Naima Imširija-Galijašević i farmakolog -sudski vještak Nizama Fazlić. Doktorica Naima je bila dežurna kada se Ceca porađala i njeno svjedočenje je bilo O.K. onako kako je i bilo. Farmakolog je pričao o djelovanju lijeka PROPOFOL koji je doktorka smrt iznosila iz KCUS i davala mojoj sestri kroz infuziju.


Pitam se kako se mogu iznijeti lijekovi bez znanja šefova, kako se može raditi "krvna zakrpa" opet bez znanja šefova i drugih doktora, zašto je ostavljen kateter u kičmi za treću krvnu zakrpu kada nigdje u svijetu se nije radila krvna zakrpa tri puta...Pitam se zašto na otpusnom pismu nije pisalo da je probijena dura prilikom davanja epiduralne anestezije, pitam se kako doktorka smrt i dalje radi na istom mjestu...pitam se šta je pravda? Pitam se.....?????


Nastavak suđenja je 12.07. u 10.00 kada će svjedočiti sudski vještak Hamza Žujo, Svjetlana Radović i Ivan Selak (Institut za patologiju).



drži se. Na kraju će ipak neko odgovoarati (nadam se) zlaja1978

Draga Gordana, mnogo, mnogo je vaznih pitanja koja su ostala bez odgovora!
Za sada...
Bas ti odgovori na VAZNA pitanja ce rezultirati OSUDOM.
Drugacije prosto NE MOZE biti!
Ne obracajte paznju na glupava "pitanja" i opaske "doktorke smrt".
Poznato je da se "davljenik i za slamku hvata".
Drago mi sto ste smogli snage da budete smireni i da je gledate pravo u oci.
Vi se nemata cega stideti, a ona...?
Pitam se samo koji to pacijenti prihvataju njene "usluge"?

Cak se i VSTV-e (Ured disciplinskog tuzioca) konacno "udostojilo" da krene sa velikim spremanjem-ciscenjem svojih redova i uspostavljenjem reda u ovom haosu i mraku u BH pravosudju, iako upravo njih smatram odgovornim za taj haos i mrak.

Pravda je tu, na dohvat ruke, cvrsto verujem!
Cak i u sudiju Dalidu Burzic (nekako) imam poverenje.
Nadam se da se ne varam. nevenkagaragic


Ja ne znam zasto se gubi toliko vrijeme kad je u biti sve jasno ko dan.Ona je jednostavno htjela da sakrije svoju gresku i ta mlada zana je platila zivotom.Kriva je 200%. Nije prijavila gresku tj. nije se konsultovala, lijecila je na svoju ruku....To je vise nego dovoljno.U takvim slucajevima treba brzo da se reaguje, znam jer sam i sama prosla kroz takav slucaj.Naime i meni su istu gresku napravili ali su mi radili blod patch sutradan.Posljedice su bile i povrh toga velike.Istrajte jer ona je trebala biti sa vama i svojom djecom da je doktorica bila savjesna i profesionalna.
pratim sva desavanja na blogu i uz vas sam, iskreno saucesce vama i porodici. vasu sestru, majku, suprugu, drugaricu, niko ne moze vratiti zbog necijeg ne znanja ali izdrzite nadam se da ce ne znanje dobiti odgovarajucu i zasluzujucu kaznu. veliki pozdrav


draga Goco,drzi se ,izdrzi jos malo.Omca oko vrata joj se sve vise steze,jos samo treba gurnuti stolicu na kojoj sjedi.Zelim ti svu snagu svijeta da uspijes. Sandra Galic


Post je objavljen 19.05.2015. u 08:34 sati.