Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Francuzi se nadaju nekretninskim poslovima na Kubi

HAVANA - Kuba bi mogla postati novi "eldorado" za tržište nekretnina koje se postepeno otvara. Od 2011. godine, Kubancima je dozvoljena prodaja i kupovina nekretnina, ali na otoku ima tek nekoliko agencija za nekretnine, prenosi list Le Figaro.
Kubanci su uglavnom vlasnici stanova i kuća u kojima žive. Vlasništvo nad imovinom nije menjeno poslije revolucije osim u slučaju da je riječ o iseljenicima, a stanovi i kuće sagrađene u postrevolucionarnom periodu pripadaju stanarima kojima ih je država dodjelila.
Do 2011. Kubanci su jedino imali pravo zamjene stanova
Zbog nedostatka građevinskog materijala, gradnja je gotovo zamrla na ovom otoku, a većina stanova je u lošem stanju jer desetljećima nisu renovirani.
Francuski predsjednik Francois Hollande, koji je trenutno u posjeti Kubi, očekuje da će francusko ministarstvo graditeljstva potpisati sporazume o izgradnji novih infrastrukturnih i stambenih objekata sa predstavnicima kubanskih vlasti.
Osim projekata o izgradnji, na Kubi se otvara ogromna mogućnost za otvaranja agencija za nekretnine jer u Havani, prema pisanju Radio Kanade, radi tek jedna agencija za izdavanje smještaja turistima
i jedna za prodaju stanova Istra nekretnine

Post je objavljen 12.05.2015. u 09:59 sati.