Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Odlazi bahata stoka

Nedavno sam na jednom sastanku iz zadnjih redova dobacio na vijest o odlasku lokalnog moćnika u mirovinu :"Ode i vječni R.!" Predsjedavajući mi je s nelagodom odgovorio:"Tako će jednom netko i za tebe dobaciti, odlazi i vječni NF!"
Ne, zabuna je u tome što je NF zbog takvih kojima obiluje sustav, proizvodi ih, već na putu, doduše pomalo usporenog, odlaska.
Jedne godine je dopušteno i meni kao predstavniku manjinskog sindikata sudjelovanje u radu komisije za tehnološke viškove nastavnika i te godine je posljedično sve bilo regularno jer smo se međusobno kontrolirali. Svidjele su mi se riječi šefa komisije, inače čovjeka za sve sustave koji je tad bio neposredno pred mirovinu:"Pazite, mi ćemo sutra na Korzu morati pogledati u oči te ljude o koje raspoređujemo, nema muljanja." Smiješno što sad s ovim iskustvom moram reći, i on je, nažalost, otišao.
Jutros sam se nakratko nasmijao otvorivši fejs stranicu moje struke. Konačno su maknuli jednu bezobraznu ciničnu ženu koja je isto tako odlučivala o sudbinama i čiji je vrhunski domet zadnjih godina bio tjerati nastavnike na ispunjavanje hrpe administrativnog smeća. Onda sam se uozbiljio, možda je bila samo jedna od mnogih u povijesti koji su samo radili svoj posao i slušali nadređene.
Netko može reći da se ovakvim postom spuštam na njihov nivo, priznajem, kad bi moje pisanje moglo nositi ikakve posljedice po ljude, za razliku od njih bio bih oprezniji, uostalom uvijek sam npr. zaokruživao ocjenu u korist učenika.



Post je objavljen 09.05.2015. u 08:34 sati.