Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allaboutsport

Marketing

Raul: Messi je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao



“Imao sam sreće igrati sa Zidaneom, Ronaldom, Figom, Cristianom Ronaldom... No, Messi je drugačiji jer učini i nemoguće tako jednostavnim," kaže Raul

Legenda Real Madrida Raul otkriva kako je Barcelonina zvijezda Lionel Messi najbolji igrač protiv kojeg je zaigrao u karijeri zbog njegove sposobnosti da "učini nemoguće tako jednostavnim".

Raul je za kraljevski klub igrao 16 godina do svog odlaska 2010., a uz Messija je od svojih suparnika komplimente dao i Paolu Maldiniju te Oliveru Kahnu.

Messi je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao,” rekao je 37-godišnji napadač novinarima.

“On sve čini tako jednostavnim, kao da zahtjeva tako malo truda - čak i ono što se čini nemogućim za izvesti. Kada ga gledate kako igra, čini vam se kao da ga promatrate kako se igra na ulici sa svojim prijateljima."

"Kada sam počinjao karijeru, najbolji igrači protiv kojih sam igrao bili su Roberto Baggio i Ryan Giggs. Najbolji branič protiv kojeg sam ikada igrao bio je Paolo Maldini, tako snažan i elegantan igrač. Sjećam se koliko je teško bilo igrati protiv njega, on je jedan od najboljih braniča u povijesti nogometa. I taj njegov stav koji je imao na terenu bio je fantastičan, on je pravi nogometni idol," pričao je Raul o igračima s kojima se susretao i kojima se divio, nastavivši:

"A najbolji vratar protiv kojeg sam igrao bio je Oliver Kahn. Ti naši susreti s Bayernom u Ligi prvaka bili su tako teški."

Raul danas igra za New York Cosmos u američkom NASL-u, te je dao svoju ocjenu sezone Real Madrida pred početak završnice u kojem kraljevski klub ima dva boda manje od Barcelone u prvenstvu, a s Juventusom igra u polufinalu Lige prvaka.

"Stvari nisu tako loše kako mnogi pričaju. Imaju pred sobom tešku utakmicu u Ligi prvaka jer je Juve odlična momčad s nekoliko jako nadarenih igrača. No, nadam se da će Real u berlinsko finale. U Primeri su stvari nešto kompliciranije. Gledao sam kako je Barca pregazila Getafe neku večer, ali četiri su utakmice do kraja i sve je moguće. Nadam se samo da će Real pritiskati Barcu do samog kraja," zaključio je legendarni Raul.

Post je objavljen 01.05.2015. u 14:00 sati.