Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Opatijske kiše

Meni se iskreno ni čuvene mostarske nisu sviđale, godina potrošena bezveze u službi bezveze domovine s idiotskom definicijom o davanju i života ako bi trebalo što sam i onda ponavljao s figom, dok su tadašnji komunjare, današnji nacionalisti ponosno krasnoslovili. U Berlinu se kiše jednostavno mora ignorirati i to manje više svi rade, imaju ljudi pametnija posla nego misliti na vrijeme. U Opatiji pak smo Jin i ja jučer služili za čuđenje organiziranim grupama turista koje su morale odraditi svoje šetnje, čovjek i pas sjede na klupici i ignoriraju vrijeme. U pozadini je svirala limena glazba, slavi se tamo jubilarna godišnjica oslobođenja od fašizma.
Razmišljam tako o buđenju potomaka crnokošuljaša i talijanskih iredentista koji ponovo javno sudjeluju u kulturnom životu i to isključivo argumentima, a naši im ne znaju parirati, a jebiga, mene koji sam pročitao vjekopis Juraja Dobrile gdje je većina odgovora, najmanje zanima upadanje u diskusiju s primitivcima svih naroda.
I šetamo tako Jin i ja, i imam što viditi, čudno crno turističko vozilo, ne moš ga ne primjetiti, poput crnokošuljaša i ne varam se, napis "Duće", nije zajebancija, a gazda jeste muško ali nije Duško.
Evo upravo krajičkom uha čujem Sarnavku na teve, kaže, ima priziv savjesti na ovu državu...
Post je objavljen 29.04.2015. u 20:50 sati.