Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

15. Haiku susret održan u Rijeci

HKD 15. SUSRET HAIKU PJESNIKA

Haiku pjesnici na Trsatskoj gradini


RIJEKA » Hrvatsko književno društvo, u
suradnji s Riječkim društvom haiku pjesnika, ove nedjelje, 26. travnja, na Trsatskoj gradini organizira 15. Međunarodni susret haiku pjesnika. Na susretu se očekuje 20 haiku pjesnika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, koji će održati radionicu i zatim prezentirati svoj rad.


Rijeka se profilira u najvažniji hrvatski centar haiku
pjesnika, što potvrđuje i zanimljiv podatak da će ove susrete snimati televizijska ekipa jedne od najvažnijih japanskih televizijskih postaja – rekao je predsjednik riječkog Hrvatskog književnog društva Ernie Gigante Dešković.


– Veseli nas što je čak do Japana stigla vijest o haiku pjesnicima koji se okupljaju u Rijeci. Haiku ima posebnu važnost u japanskoj kulturi i izuzetno su selektivni kada ne-Japanci pišu haiku, stoga je ovo veliko priznanje. S ovime se i reklamira naš kraj, jer će mnogi gledatelji dalekog Japana kroz ovu TV emisiju prvi put doznati za Hrvatsku i Rijeku – istaknuo je Borivoj Bukva, jedan od organizatora haiku susreta.


Dan ranije, 25. travnja, u 11 sati u riječkom caffeu »Dnevni boravak« organiziraju se prvi Riječki književni susreti subotom. Riječ je o ideji da se u ležernoj atmosferi uz prijepodnevnu kavu u Rijeci može doživjeti književnost. Prvi na programu ove
subote je Valerio Orlić koji će predstaviti svoju novu dvojezičnu zbirku pjesama »Poetski manifest«.


Društvo je vrlo aktivno na razini cijele
Hrvatske te se pored Rijeke do kraja mjeseca u Zagrebu organiziraju dva književna predstavljanja i jedno u Zadru.
(K. C.)Preuzeto iz Novog Lista

http://www.novilist.hr/


------------

lp, borivoj

http://karolina-rijecka.com

Post je objavljen 27.04.2015. u 08:15 sati.