Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

HGK: I dalje teška situacija u građevinskom sektoru

U veljači je, po podacima DZS-a, na novogradnjama odrađeno 51,7 posto radnih sati, dok se na ostale radove odnosi 48,3 posto radnih sati.
U Hrvatskoj gospodarskoj komori napominju da su građevinske aktivnosti na godišnjoj razini u siječnju pale za 0,9 posto u siječnju i u veljači za 2 posto, što je među najblažim kontrakcijama u proteklih šest kriznih godina. Taj usporeni pad, ocjenjuju u Komori, znatnim je dijelom rezultat izuzetno niske prošlogodišnje baze, s obzirom na to da je u siječnju i veljači 2014. godine građevinska aktivnost pala za visokih 10,3 odnosno 10,2 posto.
Analitičari Komore ističu kako podaci za prva dva mjeseca ove godine pokazuju da situacija u građevinarstvu i nadalje ostaje izuzetno teška, s tek blagim naznakama mogućeg usporavanja pada aktivnosti.
Iako kretanje broja izdanih građevinskih dozvola još uvijek ne sugerira poboljšanje situacije, ipak bi se rast predviđene vrijednosti radova sadržane u izdanim dozvolama (8,2 posto u prošloj godini) trebao tijekom ove godine odraziti na ublažavanje negativnih trendova u građevinarstvu,
zaključuju iz HGK nekretnine Istra

Post je objavljen 24.04.2015. u 13:54 sati.