Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Grčić za primjenu standardne cijene najma i na ministarstva

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je u četvrtak da ne vidi problem u tome da se prijedlog o standardiziranom trošku najma prostora u okviru maksimalne cijene od 11 eura po četvornome metru primijeni i na ministarstva, dok je ministar pravosuđa Orsat Miljenić kazao da njegovo ministarstvo ionako nema u najmu prostor iznad te cijene. Odgovarajući na novinarski upit o tome odnosi li se ta mjera na sve državne institucije, pa tako i njegovo ministarstvo, koje prema pisanju medija spada među one koja plaćaju najskuplji najam, Grčić je izjavio da nema nikakvog razloga da se ne odnosi, naglasivši pritom da iznosi svoj osobni stav. Pojasnio je da je namjera te mjere da se zatečeni ugovori o najmu svedu na prosječnih 11 eura po četvornom metru, a da svi novi ne smiju biti ugovoreni na višu cijenu od te.
Napomenuo je i da je njegovo ministarstvo praktično bilo deložirano sa Krešimirovog trga kako bi se smjestilo Ministarstvo obrane RH, a sve oko ugovaranja novog prostora bilo je prepušteno Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).
"Ništa ministrstvo regionalnog razvoja s time nema, a to što je cijena veća, to ćemo riješiti kroz nove pregovore. Ono što je povoljna okolnost je da je to trogodišnji ugovor, za razliku od svih ranijih ugovora koji su uglavnom bili petogodišnji. Ovih dana, odnosno za par mjeseci ističe ugovor i bit će razgovora o tome, kao i u svim drugim institucijama",
rekao je Grčić.Ponovio je da je ta mjera namijenjena za najam prostora agencija, zavoda i drugih državnih institucija, ali da nema nikakvog problema da se proširi i na ministarstva i sve ostale institucije koje nisu obuhvaćene ovom odlukom. "Čvrsto stojimo na tome i to ćemo napraviti", zaključio je Grčić.
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić, pak, izjavio je da njegovo ministarstvo nema prostor čiji najam plaća više od 11 eura.
"Mi nemamo nijedan prostor koji prelazi 11 eura. Ne znam otkud je taj podatak i zašto je objavljen",
izjavio je Miljenić uoči sjednice Vlade nekretnine Zadar

Post je objavljen 23.04.2015. u 15:37 sati.