Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitelilith

Marketing

Mjere i mjerila

Znam ja da bi svi slušali samo lijepe vijesti, dobre vijesti. I ja bih. Isto. Al' ne ide. Pa onda filtriram od ranih jutarnjih sati ono što nađem na internetu. Informiram se. I razmišljam onako ranojutarnje budna uz kavicu i cigarete dok vani sviće prekrasan proljetni dan.

Razmišljala sam o mjeri i mjerilima. Eto sada sam i ja postala dio neke potencijalno dobre vijesti i mjere. HZZ-a.
Za one 50+.
Dapače, našla sam i drugu korisnu i pozitivnu mjeru u koju se, eto, uklapam, baš po njihovim mjerilima.
Žena.
Da sam prvo mjerilo (prije svih mjera i mjerila) zadovoljila, ne moram ni naglašavati. Član sam najveće potencijalne udruge dobrih vijesti - kada izađem iz članstva. Nezaposlenih, naravno.
Stekla sam dojam da uz moj, kako mi rekoše, impresivan životopis, ne bih trebala imati problema, jer se uklapam u mjere.
Dapače, dvostruko.
Već sam i pitala (to zovu proaktivnom politikom zapošljavanja) u jednoj firmi za mogućnost primjene moga znanja, po njihovim mjerama, kakva mjerila imaju. Rekli su mi da im mjera 50+ ne odgovara. Po njihovim mjerilima.
Za onu drugu mjeru(žena) nisam niti pitala.
Na znanje i iskustvo nismo se ni vraćali (u razgovoru).

Razmišljam kako je znanje i iskustvo (ipak) svedeno na mjere. Nekada za znanje i iskustvo nije ni bilo tih mjera. Na HZZ-u. Eto, i to je dobra vijest, što danas postoje.

U svemu ovome, za moje mjere i mjerila nitko me nije ni pitao.
Možda bih se (danas) i uvrijedila da me netko upita za mjere (zar nije očigledno da sam dvostruka!), al' što me ne upitaše za moja mjerila (a tu su uključeni znanje, poštenje i iskustvo), eh, to me zasmeta.

Na drugom sam preventivnom razgovoru dobila još šturiji odgovor (ako se to tako može reći) koji se sveo na to da ne zadovoljavam njihove ni mjere ni mjerila. Ispadoh autsajder-ica! Samo me zanima na kojoj sam to planeti do sada 24 godine radila (i živjela).

U potrazi za pravim mjerama i mjerilima, sada samo trebam naći nekoga tko će moje mjere prilagoditi svojim mjerilima, i na tome još (dobro) zaraditi!

Post je objavljen 22.04.2015. u 07:58 sati.