Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Dvije torte u jednoj

Pustimo za trenutak eutanaziju i pozabavimo se ljepšom temom.

Neki dan proslavismo četrdeseti rođendan našeg mlađeg sina. Reklo bi se u šnaps-žargonu: „dečko je zval fircig“. Još malo pa bu i 66, i partija je fertig.

Za svaki rođendan, sad već mogu reći brojne obitelji u što ste se već mogli uvjeriti čitajući moje postove, supruga i moja malenkost pravimo prigodnu tortu. I ovaj put je tortu supruga ispekla i nafilala, a ja sam svojom 'mirnom' rukom po gornjem dijelu 'nacifrao' dekoraciju. Evo kako je to izgledalo.


Uz ostale đakonije koje je supruga pripremila još u Čakovcu (bakalar, juha, pohani šnicli, riža) u automobilu se našla i torta u posudi za nošenje torte kojoj je, zbog česte uporabe, otpala jedna od četiriju zakvački. Došavši u Zagreb, sin i supruga su ponijeli sve osim torte. Vidjevši brojku 40 na torti sin je rekao: „Au, pa zar zaista imam već 40 godina. Bolje bi bilo da ste stavili žarulju od 40 W ne bi bilo tako upadljivo.“

Možebitno bi bilo bolje da je supruga ponijela tortu a ja njezin dio stvari. Ona bi je sigurno nosila s dvije ruke. Ja sam jednom rukom uhvatio ručke na poklopcu i krenuo preko ceste prema kući u kojoj živi (u iznajmljenom stanu) sin s obitelji. Taman sam zakoračio na asfalt kad je pukla još jedna od triju preostalih zakvački, dno posude se odvojilo od poklopca i torta je svojim gornjim, nacifranim dijelom, pljusnula na asfalt. Da eventualno padne s dnom nije bilo nikakve šanse sukladno Murphyjev-om zakonu.
„To se desilo zato što sam ja dao primjedbu“, rekao je sin bez ljutnje.

Ni supruga se nije dala zbuniti. Čim smo ušli u kuću, ona i snaha pristupili su poslu. S gornje plohe torte sastrugali su mojih ruku djelo, napravili novi čokoladni preljev, ja sam uradio svoj dio posla: cifranje i evo kako je to sada izgledalo.


I tako je moj sin za svoj 'fircig' dobio dvije različite torte da bi u stvari ipak to bila jedna te ista. No tko će znati, kad nakon novih 'fircig' godina se budu gledale ove slike, da to nisu bile dvije torte.


Post je objavljen 21.04.2015. u 21:40 sati.