Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PREDSTAVLJANJE novoga romana Ede Popovića 'Mjesečev meridijan' (OceanMore, 2015.)



Srijeda, 22.04.2015.
od 18 sati


AGM Knjižara
, Teslina 7, Zagreb

Edo Popović
predstavlja
svoj novi roman
'Mjesečev meridijan'



O knjizi:

Mirko Graf putuje vlakom u Zagreb, grad pun beskućnika i prosjaka, gladnih i nezaposlenih, na sastanak koji je sazvan zbog Zaboravljenih – ljudi “koji, navodno, žive u nekom zaboravljenom raju u središnjoj Europi...”.
Ali i u tom „raju“ i Zaboravljeni potiho govore o Otrovanima, društvu koje je uništilo svoj okoliš. No i jedni i drugi, i Zaboravljeni i Otrovani, uskoro će posumnjati i shvatiti da žive u laži, u slijepoj i uzaludnoj potjeri za nametnutim imperativom posjedovanja materijalnog, i bjesomučnom hvatanju blistave sreće.

Mjesečev meridijan roman je potrage, u kojem se preispituju vrijednosti koje su suvremena ekonomija i tehnologija dovele u pitanje, a to su dijelom zaboravljene vrline poput solidarnosti, prijateljstva, odgovornog roditeljstva, prirodnosti. Dakle, bavi se pitanjem – koliko su ekonomija i tehnologija, razarajući prirodu oko nas, zatrovale i odnose među ljudima? Prateći usporedne misteriozne sudbine dvoje mladih iz samo naizgled različitih svjetova, Mile i Kaja, otkrivamo mračne tajne njihove povezanosti. Enigma se nameće istodobno čitatelju i likovima: postoji li uopće idealni svijet slobode, raj u koji bi se moglo pobjeći i ondje ljudski funkcionirati?





Post je objavljen 21.04.2015. u 23:53 sati.